Benzema és Cristiano Ronaldo góljával nyert a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 19:55
null
Cristiano Ronaldo is betalált a nyitó fordulóban (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának hétfői játéknapján a Szuperkupa-párharcban alulmaradt Real Madrid az újonc Córdobát fogadta, és 2–0-s győzelmet aratott. A gólokat Karim Benzema és Cristiano Ronaldo szerezte.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISÓN
1. FORDULÓ
Real Madrid–Córdoba 2
–0 (Benzema 30., C. Ronaldo 90.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Amikor legutóbb a Real Madridhoz látogatott bajnokira a Córdoba CF, a hazaiak a Miguel Ángel – Verdugo, Benito, Tourino, Zoco – Pirri, Velázquez – Grosso, Amancio, Aguilar, Santillana felállásban kezdték a mérkőzést, amelyen hamar vezetést szereztek – a vendégek. Az élvonalba 42 év után visszatért kiscsapat most is megtehette volna ezt, ha Mike Havenaar lövése kissé pontosabb; igaz, a madridiak meg joggal reklamálhattak nem sokkal előtte, Cristiano Ronaldo fellökése miatt ugyanis büntető járt volna számukra.

A helyzetváltást követően letelepedtek a csapatok a Córdoba térfelén, de kisebb-nagyobb helyzetei közül egyet sem tudott értékesíteni a Real, majd a 30. percben megtört a jég: Toni Kroos szögletét Karim Benzema bombaerősen a bal felsőbe fejelte. 1–0!


Benzema törte meg a jeget
Benzema törte meg a jeget

Sergio Ramos nagy igyekezetében majdnem megakadályozta a franciát a gólszerzésben (aki először bólintott a hálóba közvetlenül szöglet után a spanyol pontvadászatban), de jól jött harcossága a szünet előtt: Iker Casillas borzalmasan mozdult ki egy kornerre, és Havenaar minden bizonnyal az üresen tátongó jobb sarokba fejelt volna, ha nem harcol meg vele keményen a védő.

Nos, hasonló keménységre nem sok példát láthattuk a fordulás után a madridiaktól, akik mintha azt hitték volna, hogy máris véget ért a találkozó. Megérezte az esélyt a Córdoba, kétszer is majdnem egyenlített, a 70. perc táján így egyre gyakrabban harsant fel a füttyszó a stadionban. Carlo Ancelotti az Isco, Daniel Carvajal, Sami Khedira hármas beküldésével próbált meg lendületet vinni csapatába, de sokat elárult az olasz szándékairól, hogy utóbbi Benzema helyére állt be.

Eljutott még egy Cristiano Ronaldo által jegyzett lesgólig és egy kihagyott Gareth Bale-helyzetig a Real, majd 250. realos tétmérkőzésén csak megszerezte 255. találatát a portugál zseni (2–0) – ezzel együtt a hazai szurkolótábor teljes mértékben csak a megszerzett három ponttal lehet elégedett.

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KORÁBBAN
Levante–Villarreal 0–2 (Uche 56., Cserisev 85.)
Barcelona–Elche 3–0 (Messi 42., 63., El Haddadi 46.)
Celta Vigo–Getafe 3–1 (Nolito 20., Orellana 56., Larrivey 70., ill. Sammir 62.)
Almería–Espanyol 1–1 (Soriano 52., ill. Sergio García 94.)
Sevilla–Valencia 1–1
(Vidal 44., ill. Orbán 88.)
Granada–Deportivo La Coruna 2–1
(Rochina 54., Babin77., ill. Cavaleiro 20.)
Málaga–Athletic Bilbao 1–0 (L. Alberto 35.)
Eibar–Real Sociedad 1–0 (Lara 45.)

KÉSŐBB:

Rayo Vallecano–Atlético Madrid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik