La Liga: „Jogom van kételkedni” – Hazard madridi helyzetéről nyilatkozott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 09:00
null
Eden Hazard nincs megelégedve madridi helyzetével (Fotó: Getty Images)
Legutóbb január elején, a negyedosztályú Cacereno elleni spanyol kupameccsen játszott 67 percet a Real Madrid belga középpályása, Eden Hazard, aki most a belga RTBF-nek nyilatkozott helyzetéről és madridi jövőjéről is.

A futballban ha bekerülsz egy negatív spirálba, nagyon nehéz kijönnöd onnan – állapítja meg cikke elején a belga lap, amely szerint a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti mintha megfeledkezett volna Eden Hazard-ról, aki csak arról álmodik, hogy ismét meghatározó játékos legyen csapatában.

„Játszani, a pályán lenni, fontosnak érezni magamat. Ha fontosnak érzed magad, van önbizalmad és megvannak a támogatóid, akkor könnyebb a dolgod. Ha tudod, hogy te vagy a legjobb, akkor nyilvánvalóan hiányozni fog néhány dolog, de az emberek tekintetéből könnyebben megérted. Amikor viszont nehéz helyzetben vagy, nehezebb jobban játszani. Hogyan játsszak, találjak örömet, vagy szerezzek önbizalmat?” – mondta kissé kétségbeesetten Eden Hazard.

„Hiányzik. Szeretnék játszani. Szórakozni akarok a pályán. Az edzések jók, de a meccsek tartanak életben. Mélyen belül, bízom benne, hogy hozzá tudok tenni valamit és az edző továbbra is számít rám. Meglátjuk, játszok-e még az idény végéig. Jogom van kételkedni, mert három hónap telt el azóta, hogy legutóbb játszottam. Rajtam is múlik, hogy edzésen megmutassam neki, hogy számíthat rám. A magyarázatom? Vannak olyan labdarúgók, akik jól játszanak és velük nyer a csapat, ezen nehéz változtatni. Valószínűleg kevesebbet érdemlek az ő szemében, mint mások, de ezt tőle kellene megkérdezni” – mondta Carlo Ancelottival kapcsolatban Eden Hazard.

A Real Madridhoz 2019-ben a Chelsea-től 100 millió euróért érkezett belga középpályásnak a „királyiaknál” mindössze 73 mérkőzése van minden sorozatot figyelembe véve, s ezek alatt hét gólig és 11 gólpasszig jutott. Hazard a mostani kiírásban három bajnokin, három Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint egy Spanyol Kupameccsen lépett pályára, s ezeken egy-egy gólig és asszisztig jutott.

A belga játékos szerződése 2024 nyaráig szól Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik