La Liga: a madridi bíróság illegálisnak minősítette a CVC-vel kötött szerződést

Vágólapra másolva!
2023.06.09. 19:04
null
A bíróság szerint a La Liga 2.1 milliárd eurós szerződése illegális (Fotó: Getty Images)
A madridi 47. számú bíróság illegálisnak minősítette a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) a CVC nevű befektetői alappal kötött szerződését – írja az El Espanol

A bíróság indoklása szerint a szerződés aláírását szentesítő közgyűlés megsértette az érvényes szabályokat, ráadásul a klubok rendelkezésére bocsátott dokumentáció sem volt teljes körű.

Mint ismert, a szerződés értelmében a befektető 50 évre megkapja az audiovizuális jogok 8.2 százalékát. Az érintett 42 klub közül 37 szavazott igennel – legalább 32 klub támogatását kellett elnyerni a szerződés megkötéséhez –, míg egy tartózkodás mellett négyen nemmel szavaztak. Utóbbiak között volt a spanyol klubfutball három emblematikus együttese, a Real Madrid, az FC Barcelona és az Athletic Bilbao, továbbá az Ibiza.

A döntés nem jogerős, így a Liga minden bizonnyal fellebbezést fog benyújtani. A szerződéssel egyet nem értő három klub – a Real Madrid, az FC Barcelona és az Athletic Bilbao – az év elején már megtámadta a bíróságon a megállapodást, de a döntéshozók akkor a Ligának adtak igazat.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik