Király-kupa: szorosan indult, végül kiütéssel győzött a Betis

Vágólapra másolva!
2022.02.03. 22:04
null
Juanmi duplázott korábbi csapata ellen (Fotó: AFP)
A Betis kiütéses, 4–0-s sikert aratott a Real Sociedad felett a labdarúgó spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. A statisztika és a meccs képe alapján korántsem volt ennyire egyértelmű a vendégek sikere.

 

Akik ránéznek a végeredményre, azt hihetik, hogy a Betis magabiztosan és simán győzte le a Real Sociedadot. Ugyanakkor a meccs képe és a statisztika alapján ez korántsem volt így.

Nagyszerű, pörgős játékot hozott az első félidő. Helyzetek itt is, ott is voltak. Az adok-kapokból a Betis jött ki jobban, hiszen a meccs elején szerzett góljára szabályos keretek között nem tudott válaszolni a Sociedad – a korábban a Manchester Unitedben is játszó Adnan Januzaj találatát les miatt annullálta a játékvezető.

A nagyszerű idényt produkáló Juanmi az 57. percben megduplázta saját és csapata góljainak számát. Bizonyára még így is jó pontot szerzett a hazai drukkereknél azzal, hogy találatai után visszafogottan ünnepelt, mivel három idényt is eltöltött a fehér-kékeknél, és éppen tőlük igazolt a sevillaiakhoz.

Egy kis stat: Juanmi – minden sorozatot figyelembe véve – 16-szor köszönt be a jelenlegi kiírásban. Élvonalbeli idényeit (13) tekintve egyetlen évadban sem volt ennyiszer eredményes.

A különbséget tovább növelték a hajrában a zöld-fehérek: Mikel Oyarzabal kezezése után Willian José értékesítette a büntetőt, míg Aitor Ruibal egy kontraakció végén lőtt a kapuba (0–4).

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Real Sociedad–Real Betis 0–4 (Juanmi 12., 57., Willian José 83., Aitor Ruibal 87.)
KÉSŐBB
21.30:
Athletic Bilbao–Real Madrid (Tv: Sport2)

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Rayo Vallecano–Mallorca 1–0
(Trejo 44. – 11-esből)
Valencia–Cádiz 2–1
(Guedes 24., Duro 79., ill. L. Pérez 54. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik