Játékossors: megvan az első futballista, akit bitcoinért szerződtettek

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 16:36
A korábban a Real Madridban is megforduló David Barral lett a futballtörténelem első játékosa, aki bitcoinért cserébe írt alá egy klubhoz.

A 37 éves spanyol csatár 2002 és 2006 közt a Real Madrid játékosa volt, ám az első csapatba nem tudta beverekedni magát, elsősorban a Castillában játszott. Ezután több spanyol együttesben, többek közt a Levantében és a Granadában is megfordult, sőt, járt Cipruson és Japánban is.

Most pedig a csapat nélküli futballista a spanyol harmadosztályú Internacional de Madridhoz írt alá, méghozzá bitcoinért.

A digitális fizetőeszköz 2009-ben jelent meg az interneten, napjainkban pedig egyre többen használják, és egyre több helyen lehet fizetni vele.

David Barral a világ első virtuális fizetőeszközzel fizetett futballistája (Fotó: duxinternacional.com)
David Barral a világ első virtuális fizetőeszközzel fizetett futballistája (Fotó: duxinternacional.com)

A népszerűségéről mindent elmond, hogy egyetlen bitcoinért napjainkban nagyjából 11 millió forintnak megfelelő összeget kell kifizetni.

Hogy Barralnak hány bitcoint fizetett a fővárosi együttes, azt nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy az összeget a csapat új szponzora, a Criptan fizette ki, amely virtuális valuták kereskedelmével foglalkozik.

Az Inter de Madridot 2020 nyarán a többek közt a Real Madrid kapuját védő Thibaut Courtois tulajdonában álló DUX Gaming e-sport csapata vásárolta meg, ezért is jöhetett létre a különös üzlet a különös szponzorral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik