Gyász: elhunyt id. Marcos Alonso, a Barcelona egykori középpályása

Vágólapra másolva!
2023.02.09. 11:42
null
Marcos Alonso Pena 63 évet élt (Fotó: Transfermarkt)
Kétévi betegség után 63 éves korában elhunyt id. Marcos Alonso, a Barcelona és az Atlético Madrid egykori labdarúgója, a jelenleg a katalán csapatot erősítő Marcos Alonso édesapja – írja a Marca.


Marcos Alonso Pena
1959. október 1-jén született Santanderben, a Real Madriddal öt bajnoki címet és öt BEK-et nyerő, Puskás Ferenccel is együtt futballozó Marquitos fiaként.

Tizenhét évesen debütált a spanyol élvonalban szülővárosa csapatában. Játékosként a Racing Santander mellett a Barcelona, az Atlético Madrid és a Logronés csapatában is megfordult. Legnagyobb sikereit a „gránátvörös-kékekkel” érte el: megnyerte a spanyol bajnokságot, a Király-kupát és a spanyol Szuperkupát, valamint két ízben a négy éven át megrendezett Spanyol Ligakupát is elhódította, emellett 22 alkalommal a nemzeti csapatban is pályára lépett. Tagja volt az 1984-es franciaországi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző keretnek is, ám a tornán nem játszott.

Visszavonulása után edzőként tevékenykedett: ez idő alatt leült a Rayo Vallecano, a Racing Santander, a Sevilla, az Atlético Madrid, a Real Zaragoza, a Real Valladolid, a Málaga és a Granada 74 (nem összetévesztendő a másodosztályban vitézkedő Granada CF-fel) kispadján is.

Marcos Alonso Pena sportszakmai tevékenysége mellett a sportsajtóban is kipróbálta magát: a Marca szakértőjeként elemezte a spanyol bajnokság, a Bajnokok Ligája, valamint a spanyol válogatott mérkőzéseit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik