Gyász: barátok, kollégák és rivális csapatok búcsúznak Gentótól

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 15:52
null
Puskás Ferenc (balról) és Francisco Gento (Fotó: puskas.com)
Kedd délelőtt számoltunk be a szomorú hírről: 88 éves korában elhunyt a Real Madrid klublegendája, a csapat tiszteletbeli elnöke, Francisco Gento, aki 1958 és 1966 között Puskás Ferenc csapattársa volt a királyi gárdában. Gento az egyetlen hatszoros BEK (Bajnokcsapatok Európa-kupája)-győztes labdarúgó a világon. A közösségi médiában a Real játékosai, a barátok, a kollégák és a rivális csapatok egyaránt búcsúztak tőle.


„Nem tudsz olyan csöndben távozni, ahogyan szerettél volna; olyan nagyszerű voltál emberként és játékosként is, hogy a legnagyobb tisztelettel emlékezünk rád”
– írta a királyi gárdát 14 éven át erősítő Míchel a Twitter-oldalán.

 

„A klubban töltött éveket, a trófeákat és a személyét figyelembe véve szerintem ő volt a Real Madrid legjobb játékosa. Sajnálom, hogy nem lehettünk csapattársak. Amikor a klubba érkeztem, ő már felhagyott a profi pályafutásával. Mindig igyekezett észrevétlen maradni, fantasztikus ember volt. A Real Madrid nem választhatott volna nála megfelelőbb személyt a tiszteletbeli elnöki posztra” – fejtette ki gondolatait Vicente del Bosque a EFE-nek.

„Nyugodj békében, legenda!” – írta a Real Madrid támadója, Rodrygo az Instagram-történetében.

„Don Paco Gento! Köszönöm mindazt, amit a klubért tett! Mindörökké” – fogalmazott az aranylabdás Luka Modric Twitteren. Rodrygo és Modric mellett Marco Asensio, Vinícius Júnior és Lucas Vázquez is rövid üzenettel búcsúzott a legendától a közösségi médiafelületein.

 

José Luis Martínez-Almeida, Madrid polgármestere újságírói kérdésre elmondta, szerinte Francisco Gento a sport legszebb értékeit képviselte, és szeretné, ha a város azzal emlékezne rá, hogy utcát vagy sportlétesítményt nevez el róla.

„Ő testesítette meg a lovagiasságot és a sportszerűséget. Szívből jövő emléket küldök a szeretteinek, biztos vagyok benne, megtaláljuk a módját annak, hogy méltó módon emlékezzünk rá Madridban” – nyilatkozta José Luis Martínez-Almeida.

A Real Madrid játékosai a délelőtti edzés előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek Francisco Gento emlékének:

 

Az Atlético Madrid és a Barcelona is részvétét fejezete ki.

„Ma elhunyt Francisco Gento, a spanyol futball legendája. Őszinte részvétünk az egész családjának, különösen játékosunknak, Marcos Llorentének. Nyugodjon békében” – írták Twitter-oldalukon a „matracosok”, arra utalva, hogy Gento Marcos Llorente nagyapjának a testvére volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik