Barcelona: Soha többet nem leszek a klub edzője – Guardiola

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 16:07
null
Guardiola visszavonulása után golfozni szeretne (Fotó: AFP)
Megtörte hallgatását Pep Guardiola, korábbi játékosa, Yaya Touré vádjaival kapcsolatban – a spanyol szakember nem zseni, hanem rasszista. A 47 éves tréner meglehetősen velősen elintézte az elefántcsontparti játékos vádjait, mondván, hazugság az egész. A katalán TV3 csatornának adott interjújában Guardiola kitért arra is, hogy lesz-e még az FC Barcelona edzője, amellyel korábban gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehetett.

Yaya Touré szerződése az idény végén lejár a Manchester Citynél, és ő már korábban elmondta, távozni fog a klubtól, hivatalosan július 1-jétől lesz szabadon igazolható.

A 35 esztendős középpályás a France Footballnak adott hosszabb interjúban nem kertelt, amikor Pep Guardioláról kérdezték – Touré szerint a katalán tréner rasszista, sikere csupán abban rejlik, hogy lemásolta Johan Cruyff módszereit. Touré azt is elmondta, Guardiola manipulálja a játékosait, amiért sokan gyűlölik.

„Mindig azt mondja, nincs gondja a feketékkel. Túl intelligens ahhoz, hogy lebukjon a nyilvánosság előtt– idézi a France Football az elefántcsontparti labdarúgót. –De amikor rájövök, hogy bárhol is dolgozik, ott problémái akadnak az afrikaiakkal, akkor felteszem magamnak a kérdést, vajon véletlen-e. Guardiola ezt persze sosem ismerné el. Aznap, amikor majd öt afrikaival áll fel a kezdőjében, esküszöm, küldök neki egy tortát.”

Minderre Guardiola napokig nem reagált, ám most a katalán TV3 tv-csatornának adott interjúban elmondta, hogy mi az ő álláspontja a középpályás vádjaival kapcsolatban.

„Ez az egész egy hazugság, s ezt Yaya is tudja. A Manchester Citynél két évig, előtte a Barcelonánál szintén két évig volt a játékosom, és soha egyetlen szóval nem említette, hogy bármilyen problémája van velem. Soha nem mondta a szemembe” – mondta Guardiola, aki kitért arra is, hogy visszatér-e valaha még az FC Barcelona kispadjára.

„Messi egyedi játékos, soha nem szól vissza, csak a pályán beszél. Ugyanakkor soha nem fogok már edzőként visszatérni a Barcához, mert az már nem lesz ugyanaz, mint volt korábban. Ha majd edzőként visszavonulok, akkor golffal fogok foglalkozni” – jelentette ki Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik