Barcelona: Dembélé túl sokat kér, úgy tűnik, nem hosszabbít – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.12.30. 07:53
null
A hírek szerint Ousmane Dembélé nem ér annyit a Barcának, mint amennyit az ügynöke kér (Fotó: AFP)
Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ült egymással Ousmane Dembélé menedzsmentje és az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége, hogy a francia támadó nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról egyeztessenek. A kiszivárgott hírek szerint a tárgyalások holtpontra jutottak, s jelenleg arra van nagyobb esély, hogy a 24 éves szélső a nyáron távozik a katalán klubtól.

 

Gerard Romero, az FC Barcelona ügyeiben jártas spanyol újságíró számolt be először szerda este arról, hogy Ousmane Dembélé nem hosszabbítja meg a szerződését a katalán gárdával. A hír azóta bejárta a nemzetközi sportsajtót, és részletek is nyilvánosságra kerültek a tárgyalásról.

A legnagyobb (és talán kizárólagos) problémát az jelenti, hogy a felek egészen másképpen gondolkodnak az anyagi kérdésekben. Dembélé alapvetően maradni szeretne a Barcánál, de csak úgy hajlandó tárgyalni a hosszabbításról, ha a klub teljesíti a pénzügyi kívánalmait. Moussa Sissoko, a futballista ügynöke a szerdai megbeszélések során állítólag évi bruttó 40 millió eurós fizetést, valamint 20 millió eurós aláírási bónuszt szabott meg feltételnek, amire a Barca képviselői helyből nemet mondtak.

A katalán klub törekvései teljesen mások: Laportáék azt szeretnék elérni, hogy Dembélé a jelenlegi jövedelménél kevesebbért hosszabbítsa meg a szerződését (a prémiumát pedig a lejátszott meccsek számához kötnék), kimondva-kimondatlanul azért, hogy az egyesület több pénzt tudjon félretenni a jövőbeli igazolásaira. És pont ez az, ami a francia támadó menedzsmentjének nem tetszik. Dembéléék úgy gondolják, hogy a Barcelonának lenne pénze kifizetni az igényeiket, ám a klub azt az összeget inkább Erling Haaland esetleges nyári megvásárlására, valamint Ferran Torres 55 millió eurós átigazolási díjának törlesztésére szeretné fordítani.

A beszámolók szerint a felek folytatják még egymással a tárgyalásokat, és a Barcelonánál bíznak benne, hogy sikerül megoldást találni a nézeteltérésekre, azonbana jelenlegi helyzet az ügyben jól értesültek leírása alapján „eléggé komplikált”.

Fabrizio Romano olasz transzferguru úgy tudja, két Premier League-klub már fel is vette a kapcsolatot Dembélé ügynökével – az egyik állítólag az újgazdag Newcastle United –, hogy 2022 nyarán ingyen szerződtesse a négy és fél éve Barcelonában futballozó játékost. Amennyiben a katalánoknak rövid időn belül nem sikerül megegyezniük Dembélével a folytatásról, már a téli átigazolási időszakban piacra dobhatják őt, hogy legalább minimális mennyiségű pénzt kapjanak érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik