Barcelona: Bartomeu tagad, miközben Laporta szerint Messi megérdemli

Vágólapra másolva!
2021.02.01. 18:58
null
Messi (jobbra) és Bartomeu a most kiszivárgott szerződés aláírásakor, 2017-ben (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, vasárnap kiszivárgott a Barcelonában futballozó Lionel Messi megállapodásának több részlete is, így kiderült többek között, hogy az argentin klasszis 2017-ben meghosszabbított szerződése értelmében több mint félmilliárd eurót (555 237 619 euró – átszámolva nagyjából 200 milliárd Ft) tehet zsebre négy év alatt. Messi a kiszivárogtató El Mundo című lappal szemben jogi lépésekre készül, miközben a spanyol médiában a klub korábbi elnökei, illetve jelenlegi elnökjelöltjei magyarázzák a történteket.

Elsőként ott van például Josep María Bartomeu, a klub múlt októberben lemondó elnöke, aki szinte adja magát a kiszivárogtató szerepére, hiszen Messi éppen az ő regnálása alatt sokallt be a klubban és lengette be eltökélten a távozás lehetőségét a rövidke nyári szünetben.

„Teljes butaság, hogy én adtam volna ki Messi szerződését a sajtónak. Ez egy nagyon komoly ügy, és teljesen illegális a profi szerződések ilyetén kezelése. Persze tévében nyilatkozni és ott gyanúsítgatni könnyű, de nem viccelünk, mert a végén a bíróságon fogunk kikötni. Ami egyébként a személyes véleményemet illeti: Leo megérdemli ezt a fizetést, sportolói és kereskedelmi, üzleti okokból is. Ha nem lenne a járvány, a Barcelona könnyedén ki is tudná fizetni ezeket az összegeket neki” – fogalmazott az Esport3 tv-csatorna Gol a Gol című műsorának küldött üzenetben Bartomeu, aki hozzátette, biztos, hogy a szivárogtató nem a klub valamelyik korábbi elnökségi tagjainak, igazgatóinak egyike, mertaz elnökségi tagok nem tartanak maguknál az aláírt szerződésekből egy-egy példányt.

Ami Messi fizetésének – pontosabban annak mértékének – jogosságát illeti, ezt nem vitatja a klub egy másik korábbi elnöke, Joan Laporta sem, aki indul Bartomeu megüresedett posztjáért, vagyis 2010 után szeretne újra a klub első embere lenni. Így tehát az ő esetében érthető, hogy miért iparkodott elsők között kifejteni a véleményét a szivárogtatásról, és ha már meghívást kapott a RAC1 rádiócsatorna El Món című műsorába, akkor Messi jövőjével kapcsolatos terveit is ismertette.

„Olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot fogunk tenni Messinek, amely megfelel a klub jelenlegi pénzügyi helyzetének, és az ő azon elvárásának, hogy egy versenyképes csapat tagjaként továbbra is képes legyen nagy címekért harcolni a Barcelonával” – szögezte le Laporta, majd elárulta, az ő személyes véleménye a kiszivárogtató személyét illetően gyakorlatilag lényegtelennek tekinthető.

„Az én esetleges gyanúm semmit nem ad hozzá az ügyhöz, az viszont biztos, hogy az El Mundónál nem tisztelik a klubot. Abban biztosak lehetnek, hogy Messi megérdemli a fizetését, mert sokkal több bevételt generál, mint amennyibe kerül. A klub bevételeinek az egyharmada neki köszönhető” – jelentette ki a Barcelonát 2003 és 2010 között elnökként már vezető Laporta, aki azt is hozzátette, az egyesület jelenlegi anyagi problémáinak forrása az előző, felelőtlen vezetőség környékén keresendő, amely Neymar átigazolásakor pénzügyi fegyelmezetlenségeket követett el.

Messi most kiszivárgott szerződése idén nyáron jár le, míg a Barcelonánál februárban tartanak elnökválasztást.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik