Barcelona: A klubnál háború zajlik, Xavinak még várnia kellene – Suárez

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 16:08
null
Jelenleg nem ilyen boldog a hangulat a Barcánál (Fotó: AFP)
Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az FC Barcelona Benfica elleni veresége után a spanyol sajtóban azt pedzegetik, Ronald Koemant az októberi válogatott szünet alatt menesztik. A napilapok már azt is tudni vélik, hogy a holland szakember utódja a klublegenda Xavi lehet, azonban a Barcától viharos körülmények között távozó Luis Suárez szerint a spanyol szakembernek még nem kellene elvállalnia a feladatot.

 

Ronald Koeman vezetőedző szerint az FC Barcelona nem érdemelt 3–0-s vereséget a Benficátóla Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A holland szakember a jövőjéről nem kívánt bővebben beszélni, de azt azért elmondta, élvezi a játékosok támogatását.

Spanyol sajtóhírek szerint a vezetőség nem elégedett a vezetőedző munkájával, így Joan Laporta klubelnök már a potenciális utódokat – Andrea Pirlo, Xaviés Roberto Martínez állítólag szóban már meg is egyezett a katalán klubbal – is megkereste.

Luis Suárez 2020 szeptemberében viharos körülmények között távozott a katalán klubtól az Atlético Madridhoz, mivel a maradási szándéka ellenére az akkori vezetőség nem számolt vele. Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint a 34 esztendős uruguayi csatár azt tanácsolta Xavinak – aki az általa irányított al-Szadd SC-vel megnyerte a katari bajnokság és a katari kupa 2020–2021-es kiírását –, hogy ne vállalja el a vezetőedzői posztot.

„A Barcánál jelenleg háború zajlik, ami árt a játékosoknak. Szerintem Xavinak még várnia kellene, mielőtt visszatér a klubhoz vezetőedzőként” – olvashatók Suárez szavai Fabrizio Romano Twitter-bejegyzésében.

A spanyol napilapok arról is beszámoltak, hogy a Barcánál a korábbi sikeredzőnek (2015-ben többek között a Bajnokok Ligáját is megnyerte a klubbal), a spanyol válogatott szövetségi kapitányának, Luis Enriquének neve is szóba került, azonban az állításokat cáfolta a szakember, szerinte Laporta nem is tudja a telefonszámát.

„Szerintem Laportának még a telefonszámom sincs meg. Nem hagyom el a spanyol válogatottat. Szerződés köt ide, s szeretnék, hogy maradjak, ezt pedig tiszteletben tartom – áll az olasz transzferguru másik Twitter-bejegyzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik