BL: Az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat – Koeman

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 08:35
null
Egyáltalán nem biztos, hogy Ronald Koemant látjuk még Barca-meccsen az oldalvonal mellett (Fotó: AFP)
Ronald Koeman vezetőedző szerint az FC Barcelona nem érdemelt 3–0-s vereséget a Benficától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A holland szakember a jövőjéről nem kívánt bővebben beszélni, de azt azért elmondta, élvezi a játékosok támogatását. Sergio Busquets csapatkapitány úgy véli, egy esetleges edzőváltás nem oldaná meg a klub problémáit.

 

„Nehéz elfogadni az eredményt, amely nem tükrözi a pályán látottakat – kezdte Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője a Benficától elszenvedett csúfos, 3–0-s vereség után. – Kettő–nulláig jól játszottunk. A harmincadik és a hatvanadik perc között helyzeteket dolgoztunk ki és irányítottuk a mérkőzést. A nagy különbség, hogy az ellenfél szerzett gólt, mi meg nem.”

„Az emberek csak az eredményt figyelik. Ha nyersz, mindenki nyugodt, ha kikapsz, az edzőre irányul a figyelem. Ilyen világban élünk. Minden edzőnek nehéz lenne a Barcánál, ha egymást követő két Bajnokok Ligája-meccsen nem győz. Kényes helyzetben vagyunk, időt kell adni a csapatnak. Belefáradtam abba, hogy ugyanazokat ismételgessem. Elveszítettük azokat a játékosainkat, akik a különbséget teremthetik. Számomra ez kristálytiszta, ez a realitás” – folytatta a holland szakember.

Koeman a jövőjét firtató kérdésre válaszolva elmondta, „a játékosok támogatását élvezem, de hogy másokét is, azt nem tudom”.

Az 58 esztendős szakembert a Barcelona továbbjutási esélyeiről is faggatták. Koeman szerint pofonegyszerű a képlet: „Látom magunkat a legjobb tizenhat között. Ha a Dinamo Kijev elleni két mérkőzést megnyerjük, a Bayern pedig érvényesíti erőfölényét a Benfica ellen, akkor négy forduló után hat pontunk lesz, a Benficának négy, és a sorsunk a saját kezünkbe kerül. Nem olyan bonyolult ez.”

Hogy a spanyol sajtó szerint mi vár Koemanra? Elképzelhető, hogy az Atlético Madrid elleni szombati bajnoki rangadón még ő irányítja a csapatot (vagy legalábbis ő készíti fel, mert eltiltása miatt nem ülhet majd le a kispadra), s a vezetőség azt követően, a kéthetes válogatott szünetben dönt a sorsáról. Egyes hírek szerint Joan Laporta klubelnök első számú jelöltje Andrea Pirlo a vezetőedzői posztra, miközben az igazgatóság Xavit, Jordi Cruyff sportszakmai tanácsadó pedig Roberto Martínezt szeretné a csapat élére. A három jelölt szóban állítólag már igent mondott a Barcának.

Sergio Busquets csapatkapitány ugyanakkor úgy véli, egy esetleges edzőváltás nem oldaná meg a Barcelona problémáit. „Az edzőt kirúgni lenne a legegyszerűbb, de mindannyian felelősek vagyunk. Tény és való, kritikus a helyzetünk” – mondta a 33 éves középpályás.

A gránátvörös-kékek 2000 óta először veszítettek el egymást követő két csoportmeccset a Bajnokok Ligájában: akkor egy héten belül a Besiktas (0–3) és a Milan (0–2) győzte le a katalánokat.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
E-CSOPORT
BENFICA (portugál)–FC BARCELONA (spanyol) 3–0 (1–0)

Lisszabon, 29 454
néző. Vezette: Orsato (olasz)
BENFICA: Vlahodimosz – Vertonghen, Otamendi, Grimaldo (André Almeida, 75.), Lucas Verissimo – Lazaro (Gilberto, 45+1.), Weigl, Joao Mário – Rafa Silva (Pizzi, 86.), Jaremcsuk (Taarabt, 76.), D. Núnez (Goncalo Ramos, 86.). Vezetőedző: Jorge Jesus
BARCELONA: Ter Stegen – Eric García, R. Araújo, Piqué (Gavi, 33.) – Sergi Roberto (Mingueza, 89.), F. de Jong, Busquets (Nico González, 68.), Pedri (Coutinho, 68.), Dest – L. de Jong (Ansu Fati, 68.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerző: D. Núnez (3., 79. – a másodikat 11-esből ), Rafa Silva (69.)
Kiállítva:Eric García (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik