Barca: Piqué aláírt, Benatia és Marquinhos követheti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 14:24
null
Bartomeu klubelnök (jobbra) társaságában Piqué aláírta új szerződését (Fotó: fcbarcelona.com)
A Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gerard Piqué 2019 nyaráig meghosszabbította a szerződését a klubbal. A felek között létrejött szóbeli megállapodásról már korábban beszámoltunk, de a kontraktus aláírására csak vasárnap került sor. A katalánokhoz kapcsolódó hír, hogy sajtóhírek szerint tárgyalásokat folytatnak Mehdi Benatia, valamint Marquinhos átigazolásával kapcsolatban, utóbbiért cserébe Dani Alvest adhatják a PSG-nek.

 

A spanyol válogatott középhátvéd új kontraktusának kitöltése esetén életévének 32 évéből tizenegyet a Barcelona alkalmazottjaként él meg. Az aláírási procedúrán a védőn kívül részt vett Josep María Bartomeu elnök, Jordi Mestre alelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató.

„Remélem, hogy a jövőben olyan sok sikernek leszek a részese, mint amennyit eddig átéltem. Közelebb kerültem hozzá, hogy innen vonuljak vissza – mondta Piqué, aki az új vezetőedzőről, Luis Enriquéről is szót ejtett. – Nagyon izgatott vagyok. A sajtótájékoztatóján látható volt, hogy világos elképzelései vannak. Számára ismert helyre érkezett, azt gondolom, hasznos munkát fog végezni. Nagyon várom már, hogy a keze alatt dolgozhassak. Minden adottságunk megvan ahhoz, hogy visszakerüljünk oda, ahova tartozunk, Európa és a világ elitjébe.”

A katalánok elnöke elmondta, Piqué a világ legjobb középhátvédje, kulcsfontosságú volt, hogy meghosszabbítsák a szerződését.

A nemzetközi sportsajtó eközben továbbra is azt találgatja, ki lehet a 27 esztendős védő párja a Barcelona védelmének tengelyében a következő szezonban. A France Football információi szerint a Romát erősítő Mehdi Benatia ügynöke tárgyalásokat folytat a Barca elöljáróival a lehetséges klubváltásról, míg a Mundo Deportivo úgy értesült, hogy a PSG-vel a legfelsőbb szinten folynak az egyeztetések Marquinhos átigazolásával kapcsolatban, tehát a két elnök között zajlanak a megbeszélések.

A 20 éves brazil belső védő, Marquinhos a Corinthiansban nevelkedett, majd az AS Romához igazolt a 2012–2013-as szezonra, a 2013–2014-es idényt pedig a PSG-nél töltötte. A párizsiak 30 millió fontért szerződtették, és a nyáron továbbadhatják a Barcelonának. A katalánok a legfrissebb hírek szerint Dani Alvest adnák érte, illetve további néhány millió eurót.

A Sport azt írja, Javier Mascherano a múlt héten találkozott Luis Enriquével, aki támogatásáról biztosította az argentint, így elképzelhető, hogy a védőként és középpályásként is bevethető játékos egy évvel meghosszabbítja 2016 nyarán lejáró megállapodását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik