Barca: Laportáék a klubmúzeum egy részét is eladnák – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 11:04
null
Újabb érdekes pénzügyi húzásra készülődnek Barcelonában (Fotó: Getty Images)
Újabb tőkeinjekcióra van szüksége a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelonának, amelynek ismét gondjai vannak a fizetési plafonnal. Joan Laporta klubelnök a tavalyi év nyarán látott módszerrel orvosolná a problémát – írja a spanyol labdarúgásra szakosodott portál, a Football Espana.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Barcelona csak akkor igazolhat a nyáron, ha 200 millió értékben távoznak játékosok a klubtól. A liga által életbe léptetett új szabályok értelmében ráadásul a klubok már csak az általuk birtokolt tulajdonjogok értékesítéséből származó összegek 5%-át használhatják a fizetési plafon megemelésére – a Javier Tebas vezette szervezet egyébként pont a Barca tavaly nyári húzásai miatt változtatott az eddigi szabályokon.

Ezzel együtt spanyol sajtóhírek szerint Joan Laporta klubelnök és a „gránátvörös-kékek” vezérkara már vizsgálja a klubmúzeum tulajdonjogának részleges áruba bocsátását – spanyol források szerint a múzeum tulajdonrészének a 20-tól 40 százalékig terjedő hányadát tenné pénzzé a katalán egyesület.

Az FC Barcelona múzeuma a világ legnépszerűbb múzeumai közé tartozik évi másfél millió látogatóval. A járványt megelőző utolsó bajnoki idényben (2018–2019) a múzeum 58 millió eurós bevételt generált a klubnak. Egyelőre még semmilyen konkrét ajánlatról nem tudni ebben az ügyben, de annyi biztos, hogy a múzeum (akár részleges) eladásával fontos bevételi forrásától esne el a Barca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik