Barcelona: Nem tudtam beilleszkedni az Atléticóban, váltanom kellett – Joao Félix

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 16:18
null
Még Joao Félixet is meglepte a kiváló kezdés (Fotó: AFP)
Exkluzív interjút adott a Mundo Deportivónak Joao Félix. A portugál csatár elmondta, miért nem ment neki a játék az Atlético Madridban, és azt is elárulta, mit kért tőle Xavi, miután kölcsönvette őt a Barcelona.

 

Nagyszerűen kezdett a Barcelonában Joao Félix. Az Atlético Madridtól kölcsönvett csatár a második bajnoki mérkőzésén gólt szerzett a Betis ellen 5–0-ra megnyert találkozón, majd kedden, az Antwerp elleni BL-találkozón két góllal és gólpasszal vette ki a részét az 5–0-ás diadalból. Mellesleg mindkét találkozón szemlátomást nagy kedvvel, motiváltan futballozott. Pedig zaklatott időszakon van túl. A portugál csatár finoman szólva sem lopta be magát az Atlético-szurkolók szívébe, amikor a nyáron kijelentette, hogy a Barcelonában szeretne futballozni, a helyzet mindenki számára kínos volt. A felkészülés alatt egyáltalán nem játszott a portugál csatár, és az is benne volt a pakliban, hogy az idény nagy részében a padot koptatja majd. Végül a két klub megegyezett egymással a kölcsönszerződésről, de eleinte a Barca-drukkerek is kétkedve fogadták őt. Bár voltak, akik optimistábba voltak, arra kevesen számítottak, hogy ilyen gyorsan beilleszkedik, és már az első meccseken a csapat egyik legjobbja lesz. A kiváló rajt még őt is meglepte, és a Mundo Deportivónak adott exkluzív interjúban azt is elmondta, hogy valóban jelentős fizetéscsökkentésbe egyezett bele azért, hogy a katalánoknál futballozhasson.

„Tudtam, hogy ez a legjobb hely számomra, ahol megmutathatom, mire vagyok képes – mondta a 23 éves játékos a katalán sportlapnak. Ugyanakkor az még engem is meglepett, hogy ilyen jól kezdtem. Hittem abban, hogy jól megy majd a játék, de arra nem számítottam, hogy minden ilyen jól alakul. Xavi nyilván adott néhány taktikai utasítást amikor megérkeztem, de mindenekelőtt arra kért, hogy élvezzem a játékot. Remélem, az idény végéig kitart ez a forma. Ami a váltást illeti, valóban komoly fizetéscsökkentésbe mentem bele azért, hogy itt játszhassak, de ezt az áldozatot meg kellett hoznom. Mindenképpen változásra volt szükség, olyan csapatban akartam futballozni, ahol ismét élvezni tudom a játékot. Ebből a szempontból a Barcelona a tökéletes választás.”

Miközben a Barcelona szurkolói dörzsölhetik a tenyerüket, az Atléticónál joggal bosszankodnak. Négy évvel ezelőtt, 2019-ben klubrekordot jelentő 127 milliót fizettek a Benficának a portugál tehetségért, ám finoman szólva sem hozta azt, amit vártak tőle. Bár voltak jó meccsei, hosszútávon nem tudott húzóemberré válni, és hiába adták kölcsön januárban a Chelsea-nek, Londonban is csak szenvedett. Ugyanakkor a nyár végén bonyolódhat a helyzet, mert ha lejár a kölcsönszerződése, akkor vissza kell térnie az Atléticóhoz, mivel nemrég hosszabbított, és 2029 nyaráig szerződés köti a klubhoz. Márpedig ha jól teljesít, akkor nem lesz egyszerű őt megszerezni, főleg úgy, hogy a Barcelona gazdasági helyzete az utóbbi években messze volt az ideálistól. A Mundo Deportivónak beszélt erről is, illetve azt is elmondta, miért nem ment neki a játék az Atlético Madridban.

„Ilyen a futball, ha valahol nem megy, akkor váltani kell – folytatta. – Teljesen nyilvánvaló volt, hogy soha nem tudtam igazán beilleszkedni az Atlético Madrid játékába, a csapat stílusa, és az edző elképzelései sem igazán passzoltak hozzám. Ennek ellenére mindig próbáltam jól teljesíteni, és azért voltak szép pillanataim. Ami a jövőmet illeti, minden attól függ, hogy teljesítek. Nyáron a Barcelonának kell tárgyalnia az Atléticóval, és utóbbin múlik, hogy mennyire könnyíti meg a helyzetet. De ezekbe nekem nincs beleszólásom. Én a pályán mindent megteszek azért, hogy meggyőzzem a klubot arról, hogy érdemes szerződtetni. Utána eldől, sikerül-e megegyezni az átigazolási díjról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik