Real Madrid: 20 millió eurót fizettek Szalai 18 éves csapattársáért – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.06. 15:42
null
Fiatal kora ellenére Arda Güler lett a legutóbbi Török Kupa döntőjének legértékesebb játékosa (Fotó: Getty Images)
Mint az várható volt, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid bejelentette, szerződteti a Fenerbahce 18 éves török középpályását, Arda Gülert.

 

Azt is megírtuk, hogy a 35-szörös magyar válogatott Szalai Attila csapattársa iránt több topklub is érdeklődött, ezek közül a Barcelona volt a legélénkebb, de a 18 éves középpályás végül elutasította a katalánokat.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke korábban így nyilatkozott a srácról: „Nagyon fiatal török játékos, akit már régóta figyelemmel követünk. Minden európai topklub őt akarja, mi már tárgyalunk a Fenerbahcéval.”

Sokáig úgy nézett ki, hogy a katalánok meg is szerzik Arda Güler játékjogát, az ifjú futballista azonban máshogy döntött. A középpályás a Real Madridot választotta, miután a spanyol fővárosi klub a kivásárlási árán felül további bónuszokat ajánlott a Fenernek.

A hírek szerint a két egylet már szerdán megegyezett egymással, a madridiak kifizették a 20 millió eurós kivásárlási árat. Úgy tudjuk, a labdarúgó és a klub ezen felül további 10 milliós bónuszt kap, illetve újabb átigazolás esetén az isztambuli csapat húszszázalékos részesedéshez jut.

A „királyi gárda” a hivatalos bejelentésben ezekről nem számol be – a Transfermarkt a 20 millió eurós átigazolási díjat jegyzi –, ellenben kiemeli, hogy a játékos fiatal kora ellenére remekelt a Fenerbahcéval, és a 2022–2023-as idényben úgy nyerte meg a Török Kupát az együttessel, hogy ő lett a döntő legjobbja. A magunk mögött hagyott idényben 32 mérkőzésen lépett pályára a török élvonalban, ezeken az összecsapásokon 7-7 gólt és gólpasszt jegyzett.


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik