Barcelona: a Real Madrid kiütésével bajnok a női csapat

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 14:07
null
Az aranylabdás Alexia Putellas duplázott a Real Madrid ellen, összességében már 16 gólnál jár a spanyol női bajnokság mostani idényében (Fotó: Twitter/FC Barcelona Femení)
A Real Madrid 5–0-s hazai legyőzésével az FC Barcelona női labdarúgócsapata biztossá tette bajnoki címét a spanyol élvonalban.

 

A Barca az első 23 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a spanyol női bajnokság 2021–2022-es kiírásában, és a menetrend szeszélye folytán épp a Real Madrid ellen biztosíthatta be az első helyét. A katalán hölgyek nem kegyelmeztek a tabellán ötödik, a legutóbbi nyolc bajnoki meccsükön egyaránt győzedelmeskedő fővárosiaknak, 5–0-ra kiütötték őket, így hat körrel a vége előtt immár behozhatatlan, 22 pontos előnnyel vezetik a tabellát (a Real Sociedad előtt). Gólkülönbségük 136–6…

A mérkőzésen az aranylabdás Alexia Putellas duplázott, betalált a Real Madrid által csábított Jennifer Hermoso, született egy öngól is, Patricia Guijarro pedig akkora gólt rúgott, hogy az a férfiak mezőnyében is megállná a helyét.


A találkozót 5430 néző tekintette meg a Johan Cruyff Stadionban; hivatalos meccsen sosem voltak még ilyen sokan a Barcelona B-csapatának is otthont adó, 2019 augusztusában átadott létesítményben.


A Barca női együttese sorozatban harmadszor, összességében hetedszer nyerte meg a spanyol bajnokságot. És a java még csak ezután következhet a Bajnokok Ligájában! A március végén esedékes negyeddöntőben az FC Barcelona és a Real Madrid újra megmérkőzik egymással, s a párharc visszavágójára a telt házas Camp Nouban kerül majd sor, körülbelül 85 ezer néző előtt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik