Spanyolország: lezárult a vizsgálat Suárez nyelvvizsgája ügyében

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 15:12
null
Lezárult a Luis Suárez nyelvvizsgájával kapcsolatos vizsgálat (Fotó: AFP)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) lezárta a vizsgálatot Luis Suárez tavaly szeptemberi, olaszországi nyelvvizsgája ügyében, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a Juventus és az érintett egyetem is segített a játékosnak a megfelelő eredmény elérésében – írja az MTI.

 

A FIGC keddi közleménye szerint az aktát lezárták, mivel nem találtak elég bizonyítékot a jogellenes magatartásra.

A vizsgálatot azért indították, mert felmerült, az eljárást felgyorsították annak érdekében, hogy az uruguayi támadó – akkor a Barcelona játékosa – minél hamarabb megkapja az olasz állampolgárságot. Így nem számított volna Európai Unión kívülinek, és nem növelte volna a megengedett kvótaszámot tervezett új klubjánál, a Juventusnál.

Tavaly szeptemberben Luis Suárez sikeresen letette a vizsgát egy perugiai egyetemen, de nem sokkal ezután az olasz sajtóban már felvetődött a gyanú, hogy kedvezményes eljárásban részesült.

Akkor a helyi főügyész, Raffaele Cantone közölte: a nyelvvizsga tesztjének tartalmát előzetesen eljuttatták Luis Suáreznek, továbbá vizsgájának eredményét és annak pontszámát előre meghatározták, hogy megfeleljen a Juventus kívánságának. Hozzátette: a torinói együttes még a legmagasabb intézményi szinteken is lépéseket tett annak érdekében, hogy Suárez állampolgársági ügyét felgyorsítsák.

Az érintett egyetem – amelyben négy tisztségviselőt nyolc hónapra felfüggesztettek –, valamint a Juventus is tagadta a jogsértést.

A 34 éves Suárez tavaly nyáron hat év után hagyta el a Barcelonát, majd végül szeptemberben nem az olaszokhoz, hanem az Atlético Madridhoz írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik