Barca: a klub ikonja lehet a katalánok új edzője?

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 14:50
null
Ronald Koeman a Barcelonánál? (Fotó: AFP)
Ronald Koeman jelenleg a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, amelynél hosszú idő után újra biztatónak tűnnek a dolgok, az alakulatnak jó esélye van kijutni a 2020-as Európa-bajnokságra, miután az előző Eb-t, majd az azt követő, 2018-as világbajnokságot is kihagyta. A holland tréner szerződése 2022 végén jár le, s a katari torna végéig érvényes a válogatottal, ám szerepel benne egy záradék, mely szerint 2020 nyarán kiléphet belőle. Egyetlen esetben…

 

„Koeman mindig is vágyott arra, hogy egy napon a Barcelonát irányíthassa. Meglátjuk, hogy mit hoz majd a jövő ez esetben, de a holland válogatott élén elért remek eredmények könnyen egy vezetőedzői álláshoz segíthetnek a Barcánál. Benne is van ez a lehetőség a szerződésében, de azért reméljük, hogy kitölti azt, és velünk marad a katari világbajnokságig” – mondta a katalán Mundo Deportivónak adott interjújában Nico-Jan Hoogma, a holland szövetség sportigazgatója.

Koeman játékosként összesen 192-szer öltötte magára a gránátvörös-kékek mezét, 1989 és 1995 között szerepelt a katalánoknál. Ebben az időszakban négy bajnoki címet is nyert a csapattal, később pedig segédedzőként tért vissza (1998 és 2000 között) Louis van Gaal irányítása alatt.

A Barcelonának jelenleg Ernesto Valverde a vezetőedzője, a szakembernek viszont épp jövő nyáron jár le a megállapodása a klubbal, így akár az is elképzelhető, hogy 2020 júliusában Koeman váltja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik