Real Madrid: csütörtökön aláír a norvég foci nagy ígérete

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.20. 13:03
Martin Ödegaard a napokban eldöntötte, hogy több kérője közül a Real Madridot választja, a norvég Drammens Tidende című lap pedig úgy értesült, hogy az Európa egyik legígéretesebb futballtehetségének tartott játékos csütörtökön utazik a spanyol fővárosba, hogy aláírja szerződését.

Egy másik norvég újság, a VG azt is tudni véli, hogy a királyi gárda hétfő este a koppenhágai tárgyaláson megállapodott a 16 esztendős norvég játékos klubjával, a Strömsgodsettel.

Eszerint a Bajnokok Ligája címvédője 3.4 millió eurót fizet a középpályásért, de ez az összeg akár a duplájára is nőhet a játékos teljesítményének függvényében.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő.

Augusztusban – egy barátságos meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik