Spanyolország: utcát vagy parkot neveznek el Aragonésről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 12:49
Utcát vagy parkot neveznek majd el Madridban a február 1-jén leukémiában elhunyt Luis Aragonésről, a spanyol és a nemzetközi labdarúgóélet kiemelkedő alakjáról. Ana Botella polgármester erre vonatkozó indítványát egyhangúlag fogadta el hétfőn a spanyol főváros közgyűlése.

 

„Aragonés korszakalkotó egyénisége volt a spanyol sportéletnek” – jelentette ki Pedro Corral, a testület sportért felelős tagja.

Azt még nem lehet tudni, hogy melyik lesz az az utca vagy park, amely majd viseli a szövetségi kapitányként 2008-ban Európa-bajnokságot nyerő szakember nevét. Madrid Hortaleza nevű városrészében már van egy sportcentrum, amelyet Aragonésről neveztek el.

Luis Aragonés játékoskarrierje az Atlético Madridnál teljesedett ki, amellyel három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett. A fővárosiak csatáraként 265 meccsen 123 alkalommal volt eredményes, és az 1969–1970-es szezonban ő lett a spanyol élvonal gólkirálya.

Edzői pályáját is az Atléticónál kezdte, a madridiakkal egyszer bajnoki címig jutott, háromszor hódította el a Király-kupát. Utóbbit az FC Barcelonával is megnyerte 1988-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik