Barcelona: Luis Enrique lehet Vilanova utódja - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.07.20. 15:14
null
A spanyol sajtó szerint Luis Enrique az első számú jelölt a Barcelona kispadjára (Fotó: Action Images – archív)
Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona B korábbi, a Celta Vigo jelenlegi vezetőedzője, Luis Enrique lehet Tito Vilanova utódja a spanyol bajnok Barcelona labdarúgócsapatának kispadján.

 

A legfrissebb hírek szerint Luis Enrique pályázik a legnagyobb eséllyel arra, hogy elfoglalja a Vilanova távozásával megüresedő vezetőedzői pozíciót a Barcelonánál.

TITO VILANOVA MARAD A SZAKMAI STÁBBAN
Csak a vezetőedzői megbízatása szűnt meg Tito Vilanovának, hiszen a szakembert még egy évig szóló szerződés köti a katalánokhoz. A klub vezetői jelenleg azon törik a fejüket, hogy milyen pozícióban foglalkoztassák a jövőben Vilanovát. Mindenek előtt azt kell figyelembe venniük az érintetteknek, hogy az orvosi kezelésekkel összeegyeztethető legyen a munka. Elsősorban taktikai stratégiák kidolgozását bízhatják rá, valamint a csapat és az ellenfelek szakmai kielemzését. Szerepet kaphat a technikai jellegű feladatok megszervezésében, de akár játékos-megfigyelőként is. Továbbá a leendő vezetőedzőnek is állandó szakmai tanácsokat adhat, mint tette azt a múltban Carles Rexach és Josep María Fusté.

A TV3 televíziós csatorna úgy tudja, hogy a katalánok hárommillió eurót plusz Vilanova egyik segítőjét, Rubit is „odaadnák” a Celtának a vezetőedzőért cserébe.

Luis Enrique egyébként ezer szállal kötődik a Barcelonához, hiszen játékos-pályafutása során nyolc idényen keresztül segítette a klubot, míg vezetőedzőként a B-csapatot irányította 2008 és 2011 között.

A korábbi spanyol válogatott futballistát ezen a nyáron nevezték ki a vigói együttes vezetőedzőjének, majd azzal kezdte a munkásságát a Celtánál, hogy kölcsönvette a katalánoktól Rafinhát, valamint a Barcát korábban szintén erősítő Nolitót és Andreu Fontást.

A spanyol sportsajtóban egyébként a tegnap esti váratlan bejelentést követően már számos szakember neve felvetődött, mint Vilanova lehetséges utódja. A Marca és az AS szerint például a legutóbb a Newell's Old Boyst irányító Gerardo „Tata" Martino veheti át a Barcelona irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik