Ronaldinho itt, Kun ott, madridi pont Katalóniából

Vágólapra másolva!
2006.12.22. 00:17
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tizenhatodik fordulójában a címvédő Barcelona hazai pályán a Nou Campban döntetlent játszott az Atlético Madriddal. Ahogy évekkel ezelőtt a Valencia, úgy az utóbbi időben az Atlético – de különösen csapatkapitánya, Fernando Torres - volt a katalán csapat egyedüli mumusa honi pályákon. Persze, hosszútávon nem veszélyeztették Frank Rijkaard együttesének eredményességét, de okoztak nekik nem egy kellemetlen percet. Mint tették azt csütörtök este, a forduló utolsó mérkőzésén is.
Ze Castro (Atletico Madrid) buktatja Iniestát
Reuters
Ze Castro (Atletico Madrid) buktatja Iniestát
Ze Castro (Atletico Madrid) buktatja Iniestát
Reuters
Ze Castro (Atletico Madrid) buktatja Iniestát

LA LIGA, 16. FORDULÓ

  • Barcelona – Atlético Madrid 1–1 (1-0)
  • G.: Ronaldinho 41., ill. Kun Agüero 61.
A találkozó második percében formás hazai adogatás végén gyorsan fordult a kocka és egy vendégkontrát(!) követően az egyszemélyes madridi életveszély, Torres próbálkozott, de gyenge kísérlete a jobb alsó kapufa mellé ment.

A túloldalon Xavi egy kapáslövéssel jelezte, hogy jönnek a katalánok, de az ő labdája is kapu mellé zúgott.

Ronaldinho már 12 gólnál tart a bajnokságban
Reuters
Ronaldinho már 12 gólnál tart a bajnokságban
A játékrész felénél 70-30 százalékos volt a labdabirtoklás, a hazaiak javára, mégis a vendégek, név szerint Torres - ki más? - előtt adódott egy „lehetőség” a semmiből. Thuram hazapasszát Valdés kapus a bal oldali kapufánál az őt letámadó madridi csatárba püfölte, a hazaiak szerencséjére azonban a labda az alapvonalon túlra pattant.

Helyzet nélkül teltek-múltak a percek, a szokott formájukat hozó, lendületes és egyben kreatív hazaiak azonban ezúttal nem igazán találták fogást a szorosan és fegyelmezetten visszazáró vendégeken.

A nagy kedvvel játszó Ronaldinhót keményen fogták és faragták: általában egy, de legkésőbb két csel után már a földön találta magát a brazil klasszis.

A hajrában ígéretes helyről szabadrúgásból veszélyeztettek a vendégek, de még kaput sem találtak. Nem úgy Leo Franco kapuja előtt a Barca: Xavi érkezett egy baloldali beadásra a gólvonaltól nyolc méterre, a vendégkapus azonban lábbal még időben kapott bele a labdába.

Hogy a szünetben egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a hazaiak, az Ronaldinho érdeme. A bajnokságban immár 12 gólnál járó támadó az Iniesta ellökéséért megítélt, 18 méteres szabadrúgást lőtte a kapu jobb oldalába félmagasan.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A szünet után a 48. percben Ronaldino és a vendégkapus újbóli szabadrúgás-csatáját a sorfal nyerte. Felgyorsult az egyébként sem lassú mérkőzés, a vendégek kénytelenek voltak kijönni zárt védekezésükből, ha eredményt akartak elérni.

Az idő és a labdát okosan járató Barcelona nem nekik dolgozott. Több volt a taktikai szabálytalanság mindkét oldalon, de nem volt durva a találkozó.

Miközben a hazaiak nem túl nagy elszántsággal második találatuk megszerzéséért dolgoztak, egyenlítettek a vendégek. A 61. percben Kun Agüero a leshatárról keresztbe indulva kapott egy remek indítást, majd tizenhárom méterről a kifutó Valdés mellett jobbal a kapu közepébe perdített

A gólnál Thuram meghúzódott, helyette, de nem helyére, honfitársa, Giuly érkezett. Kockáztatni kényszerült Rijkaard is.

A hajrában fokozta a nyomást a hazai csapat, amely közel állt ugyan az egyenlítéshez, de ezen a szinten a szimpla helyzetek kialakítása már kevés. Igazi gólveszélyt magában foglaló nyomást pedig minden mezőnyfölénye ellenére sem tudott kialakítani a Barcelona.

Hazai pályán veretlen maradt ugyan a Barca – az Atlético látogatása után ez akár érdem is lehet számukra -, másodszor játszottak döntetlent pályaválasztóként. Előnyük a harmadik Real Madridi előtt két pont, hátrányuk a listavezető Sevilla mögött három, de mindkét riválisuknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a katalánok, akiknek elmaradt hétvégi, Betis elleni idegenbeli találkozójuk.

Különösem jól megy a szezonban az Atléticónak idegenben: nyolcadik mérkőzésükön változatlanul csak egyszer kaptak ki, négy győzelmük mellett harmadszor játszottak döntetlent. A Barcelonából pontosan távozó madridiak a negyedik helyen állnak, egy ponttal előzik meg az ötödik, illetve hatodik Zaragozát és Valenciát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik