La Liga: az Atlético szerződtette Kondogbiát a Valenciától – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 13:58
null
Kondogbia Partey pótlásaként érkezik az Atléticóhoz (Fotó: Twitter/Atlético Madrid)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Valenciától Geoffrey Kondogbiát.

Az Atlético Madrid kedden jelentette be, hogy hivatalosan is szerződtette Geoffrey Kondogbiát a Valenciától. A 27 éves középpályásért 11 millió eurót fizetett az Atléti, de ez az összeg a különböző bónuszok miatt még emelkedhet.

Bár a transzferidőszak már október elején véget ért Spanyolországban, a La Ligában érvényben lévő különleges szabályozások miatt november elején is létrejöhetett az átigazolás. A spanyol szabályok ugyanis kimondják, hogy ha egy klub a transzferidőszak utolsó napján úgy vesztette el egyik játékosát, hogy kifizették érte a szerződésében szereplő kivásárlási árat, akkor az átigazolási piac bezárta után is pótólhatja őt.

Az Atlético Madrid esetében az utolsó pillanatokban elvesztett játékos Thomas Partey volt, akiért a Premier League-ben szereplő Arsenal fizette ki a szerződésében szereplő 50 millió eurós kivásárlási árat. Az Atlético eddig kereste a megfelelő játékost Partey helyére, és végül Kondogbiára esett a választás.

Kondogbia a Lens-ban kezdte profi karrierjét Franciaorszégban, majd a Sevillában, a Monacóban és az Interben is megfordult, mielőtt 2018 nyarán a Valenciához szerződött volna. A francia felnőtt válogatottban 5 alkalommal lépett pályára, majd a FIFA új szabályait kihasználva bemutatkozhatott a Közép-afrikai Köztársaság válogatottjában is.

 

null

¡ #BienvenidoKondogbia !Acuerdo con el @ValenciaCF para el traspaso de Geoffrey Kondogbia para lo que resta de temporada y otras tres más. https://t.co/TYz9PuHhC2 #AúpaAtleti pic.twitter.com/baCf8d6sfr



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik