V. J. 2021.05.01 13:24 Frissítve: 2021.05.01 22:07

Röplabda: alig kétéves magyar sportággal erősít a hazai szövetség

A hamarosan a második születésnapját ünneplő sportág, a teqvoly képviselői pénteken együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Röplabdaszövetséggel – derül ki a szerződő felek lapunknak eljuttatott közleményéből.

Az együttműködés aláírása (Fotó: Teqsports)

 

A röplabda alapjaira épülő, egy ún. Teq-asztal segítségével játszható sportágat nemzetközi útra indítaná a magyar szövetség.

„Nagyon örülnék neki, ha ez az utánpótlásnak is előrelépést jelentene, mert azt látjuk, hogy az asztal, és az asztalon végzett teqvoly játék hozzájárulhat a gyerekek oktatástechnológiai fejlődéséhez is. Közös erővel gyakorlatilag egy módszertani segítséget is tudunk nyújtani. Eseményeket is szeretnénk együtt szervezni, amik nemcsak a népszerűsítést, hanem az egész sportági fejlődést is szolgálnák. Lényeges szempont, hogy ez a magyar innováció a nemzetközi porondra is kikerüljön, és nagyon biztató, hogy a Nemzetközi Röplabdaszövetségtől is visszaigazolást kaptunk arra, hogy ezt a sportágat világszerte megismertessük. Reményeink szerint a Magyar Röplabdaszövetség és a teqvoly elindulhat világhódító útjára” – nyilatkozta a szerződés aláírást követően Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára.

Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke arról beszélt, hogy hogyan került a fiatal sportág a szövetség látókörébe, és hogy miért tartották fontosnak az együttműködést a teqvoly képviselőivel.

„A teqvoly nagyon kreatív dolog, és maga az asztal is nagyon illeszkedik a röplabda világához. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a teqvoly a hó- vagy a strandröplabdához hasonló nagyságrendű, ráadásul magyar innováció.”

A teqvolyt Borsányi Gábor, a játék és a Teq-asztalok egyik megálmodója, Hanczvikkel Márk, a Teqsports Kft. ügyvezető igazgatója, illetve Grózer György világhírű röplabdajátékos, teqvolynagykövet képviselte.

A felek egyebek mellett megállapodtak arról, hogy a fiatal sportágat beépítik a röplabdatréning-anyagokba és, hogy a teqvoly része lesz a közös edzőképzéseknek is. Hamarosan a két sportág közös eseményeket, versenyeket is szervez. Az MRSZ segíti a teqvolyt a Nemzetközi Röplabdaszövetséggel (FIVB) való tárgyalásokban is, így már csak idő kérdése, mikor láthatjuk nemzetközi „pályán” is feltűnni a fiatal sportágat – olvasható a közleményben.

2021.05.12 10:30:01

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Szűk körű klub tagja lett Jókay Zoltán: mindkét szakágban van már bajnoki és kupaaranya.

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.