Női röplabda Extraliga: három szettben nyert a Szent Benedek

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 18:53
A balatonfüredi Szent Benedek RA 3:0-ra legyőzte a vendég Kaposvárt a női röplabda Extraliga szombati játéknapján. Az Újpesti TE is három játszmában múlta felül az MTK-t, de mindegyik szettet a legkisebb különbséggel.
RÖPLABDA

NŐI EXTRALIGA
Alapszakasz, 7. forduló

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (20, 21, 21)
Balatonfüred, 112 néző. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.
SZBRA: Bleicher R. 1, Szavovics 11, Koprivica 13, Sztijepics 10, Kiss G. 16, Jimerson 11. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Szerényi. Vezetőedző: Dejan Desnica.
DIAMANT: Grbac 5, Boshnakova 15, Wirth 5, Budai 2, Matic 11, Lemmens 4. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Tóth J. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Nagyon stresszes mérkőzés volt, a Kaposvár nagyon megizzasztott bennünket. Fontos volt a győzelem, mert két vereség után érkeztünk ehhez a meccshez és vissza kellett szereznünk az önbizalmunkat, arról nem beszélve, hogy mai ellenfelünk közel volt hozzánk a tabellán. Elégedett vagyok az alapszakasz első felében elért harmadik helyünkkel, de nem pihenhetünk. Kemény meccsek várnak ránk a Magyar Kupában.
Vincent Lacombe: – Szervezett, erős csapat ellen játszottunk ma este. 100 százalékot kellett volna nyújtani ahhoz, hogy nyerhessünk. Sajnos mind a három szettben futottunk az eredmény után, amit nem tudtunk megfordítani.

Újpesti TE–MTK Budapest 3:0 (28, 23, 25)
Budapest, Szilágyi utca, 111 néző. V: Halász E., Horváth M.
UTE: Szabó L. 15, Rádosi 3, Manninger 15, Kis D. 10, Petőváry 10, Bagyinka 1. Cserék: Karabaseva (liberó), Durst 1, Dömsödi. Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Tatár 5, Kilyénfalvi 9, Windisch 18, Sziládi 5, Tettamanti 4, Boskó 1. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Berkó 1, Borsos 1, Giommarini 8. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, és bebizonyítottuk a kétkedőknek, hogy a fiatal tehetségekkel is lehet eredményeket elérni, ha kellő önbizalommal és kellő játékperccel tudnak előrelépni és fejlődni. Az összes játszmát nagy koncentrációval a végjátékban sikerült megnyernünk, ami egy óriási fegyvertény a későbbiekre nézve. Dolgozunk tovább, és ezen az úton próbálunk továbbmenni a következő időszakban.
Leiszt Máté: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el a mai mérkőzésen. Felszabadult és erőteljes játékra készültünk, ehelyett feszülten és pontatlanul röplabdáztunk, a nagyon lelkes UTE pedig ezeket a lehetőségeket kihasználta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik