Női röplabda Extraliga: továbbra is veretlen a Békéscsaba

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 21:15
null
Még mindig veretlen a Békéscsaba (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap )
Továbbra is veretlen a Békéscsaba, amely szombaton a Kaposvár együttesét idegenben múlta felül a női röplabda Extraligában.

Az MTK otthon megszerezte első győzelmét a DVTK ellen, a Vasas pedig az Újpest otthonában aratott diadalt.

NŐI RÖPLABDA,
EXTRALIGA ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ

1. MCM-Diamant Kaposvár–Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (23, -22, -20, -20)
Kaposvár Aréna, 150 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
DIAMANT: Boshnakova 19, Wirth 4, Szedmák 3, Matic 20, Lemmens 12, Grbac 8. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
BRSE: Kornyijenko 6, Glemboczki 7, Zólyomi 15, Drpa 27, Kliszura 14, Strunjak 9. Csere: Molcsányi (liberó), Najdic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Jól kezdtük a mérkőzést, először az idei szezonban. Sajnos a második játszmától kezdve csabaiak agresszívabbak voltak és nem találtuk a megoldást ellenük. Ma este sajnos a négyes ütőink hozták a formát, ami nem elég egy ilyen szintű mérkőzésen.
Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzés volt, a legfontosabb, hogy megszereztük a 3 pontot. Az első szettben nem tudtuk lezárni a támadásainkat, amit kihasznált a Kaposvár. Ezt követően magunkra találtunk és így már változott a találkozó képe.

UTE–Vasas Óbuda 1:3 (-15, 22, -21, -12)
Budapest, Szilágyi utca, 200 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
UTE: Morozo 2, Petőváry 4, Szabó L. 18, Gyimes 12, Bagyinka 2, Kraszteva 1. Cserék: Dömsödi (liberó), Kis D. 7, Durst, Manninger 12. Vezetőedző: Horváth András.
VASAS: Bojko 16, Kalicanin 9, Malloy 2, Zernovic 12, Abdulazimova 15, Király-Tálas 6. Csere: Török, Stankovics (liberók), Kump 1, Takács D., Fábián 1, Vezsenyi 10, Papp. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Dávid néha legyőzi Góliátot, de ehhez nagyon sok munkára és néha szerencsére is szükségünk van. Az elmúlt héten elmondtuk mennyit számít egy-egy részsiker a mi életünkben, de mi, a stáb és a lányok tudjuk csak igazán, hogy mennyit kell ahhoz dolgozni, hogy Dávid valóban legyőzhesse Góliátot. Ma ez körülbelül két szettnyi erőteljes játékot jelentett a részünkről, a beletett energiákkal abszolút elégedettek lehetünk. Köszönjük a szurkolóink biztatását, ez mindennél többet számít a csapatnak. Mihamarabbi felépülést kívánunk a Vasas átlójának!
Giannisz Atanaszopulosz: – A második szett végjátékában, 21:14-es előnyünk után az UTE elképesztően agresszívan kezdett nyitni, mi pedig erre nagyon sokáig nem találtunk megoldást. Újabb jó leckét kapott a csapatom arról, hogy mentálisan mennyire erősnek kell lennünk az első labdamenettől az utolsóig. Én is vállalom a felelősséget, mert belecseréltem a második játszmába, ez is kellett ahhoz, hogy elveszítsük a ritmust. Hosszú távon azonban előnyünkre válik, hogy ebbe a meccsbe is vissza tudtunk jönni egy ilyen nehéz szakasz után, és jó játékkal, erőt demonstrálva tudtuk azt végül lezárni. Csapatom küzdőszellemét ezúttal is dicséret illeti.

MTK Budapest–DVTK 3:1 (18, 22, -20, 18)
Budaörs, 80 néző, V: Ujházy, Mezőffy.
MTK: Giommarini 12, Kilyénfalvi 12, Windisch 19, Sziládi 12, Tettamanti 8, Berkó 3. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos 1, Boskó 2, Tatár 2, Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Kuzelová 1, Sylejmani 11, Godó 14, Kiss E. 8, Kalmár 4, Baidiuk 7. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri 1, Sitku, Lóczi, Jovic 2, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Nagyon örülök a szezon első győzelmének. Az esélyesség terhe miatt most a megszokottnál kicsit idegesebben játszottak a lányok, ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre, de – ahogy mondani szokták – a győzelmet nem kell megmagyarázni.
Farkas Mihály: – A hatodik meccsen a hatodik összeállításban léptünk ma pályára, remélem vége ennek a tendenciának, a sérüléseknek és a betegségeknek. Ha elkezdünk összeszokni, akkor lesz potenciál a csapatban, amit jól mutat ez a mérkőzés is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik