Női röplabda Extraliga: megint nyert a Szent Benedek RA

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.10.25. 21:38
A házigazda Szent Benedek RA 3-0-ra legyőzte az MTK-t a női röplabda Extraliga második fordulójának zárómérkőzésén.

A hétfői összecsapás első játszmájában végig a balatonfürediek irányítottak és könnyedén kerültek előnybe, a második szettet pedig annak ellenére nyerték meg, hogy szinte végig az MTK vezetett.

A harmadik felvonásra tovább tudta vinni lendületét a Szent Benedek csapata, amely összességében simán tartotta otthon a három pontot.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a fürediek szerb légiósa, Milka Stijepic volt 13 ponttal.

A Szent Benedek RA mellett a Fatum-Nyíregyháza és a Békéscsaba áll két győzelemmel, míg az MTK-hoz hasonlóan a Kaposvár és a DVTK nyeretlen két forduló után.

RÖPLABDA
Női Extraliga, alapszakasz, 2. forduló
Szent Benedek RA–MTK Budapest 3:0
(17, 23, 10)
Balatonfüred, 180 néző. V: Mezőffy, Tillmann.
SZBRA: Bleicher R. 1, Szavovics 8, Koprivica 9, Sztijepics 13, Kiss G. 8, Jimerson 12. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1, Iosia 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
MTK: Giommarini 3, Kilyénfalvi 2, Windisch 10, Sziládi 3, Tettamanti 5, Berkó. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Tatár 7, Boskó 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Nagyon örülök, hogy a szurkolóink előtt is sikerült nyernünk és ilyen sokan voltak a mérkőzésen és ennyien támogattak bennünket. Gratulálok a lányoknak, jól küzdöttek a mérkőzésen. Jól indultunk a bajnokságban, de továbbra is az út elején vagyunk, sokat kell fejlődnünk. Lépésről lépésre kell haladnunk és egyre jobban játszanunk. Legközelebb a DVTK ellen.
Leiszt Máté: – A második szettben hoztuk igazán, amit elterveztünk, talán a rutin hiányzott ahhoz, hogy megnyerjük. A harmadik játszmában már nem mutattuk azt az agresszivitást, amire szükség lett volna. Fontos, hogy meccsen is vissza tudjuk adni, amit az edzéseken már jól csinálunk. Nincs pánik, jó úton haladunk, a csapatomban van potenciál, és ezt idővel meg is fogjuk mutatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik