Női röplabda Extraliga: idegenben nyert rangadót a Vasas

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 19:32
A női röplabda Extraliga 11. fordulójának záró mérkőzésén a Szent Benedek a Vasas Óbudát fogadta Tapolcán, s bár az első játszmát a hazaiak nyerték, a fővárosiak ezt követően 3:1-re fordítottak. Sikerüknek köszönhetően a piros-kékek helyet cseréltek riválisukkal, s a második helyre jöttek fel a tabellán. A két csapat március 12-én a Magyar Kupa döntőjében is összecsap majd egymással.

Fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott a két csapat. Bár a meccs elején a Vasas jutott vezetéshez, a hazaiak gyorsan magukra találtak és fordítottak, sőt a szett közepén már öt ponttal is vezettek. A végjátékban 22:19 volt a javukra ám 24:22-nél mégis a fővárosiaknak volt két szettlabdája. azonban ezt egy hárompontos füredi sorozat követte, s bár az első szettlabdájukat még nem tudták kihasználni, de a másodikat Szavovics blokkjának köszönhetően már igen (27:25). (27:25).

A második játszma forgatókönyve is hasonlóan alakult, mint az elsőé: a fürediek ezúttal a szett közepén már 9 ponttal is vezettek, de 16:7 után következett a Vasas-feltámadás, és 22:19 után megint a piros-kékek szerezte öt pontot, s bár az elsőt ezúttal is hárítani tudták a hazaiak, egy rontott nyitásnak köszönhetően a másodikkal a vendégek lezárták a játszmát (23:25).

A harmadik felvonás még ennél is szorosabban alakult, mert ugyan többnyire itt is a fürediek vezettek, de négy pontnál többel nem tudtak meglépni, a végjátékban pedig felváltva vezettek a csapatok. 23:23 után ezúttal is a Vasas jutott szettlabdához és Bojko révén sikerült is kihasználniuk (23:25).

Mintha a vendégek a saját határaikat akarták volna feszegetni, a negyedik játszmában is elengedték a Szent Benedeket, amely ezúttal hét ponttal vezetett, majd aztán 19:15-re is, de aztán 20:24-nél a Vasasnak voltak meccslabdái. Az elsőt még sikerült hárítani, igaz, Iosiát aztán cserével kiállította Adler játékvezető, de mivel ezért nem járt pont az ellenfélnek, Bleicher Réka még pályára lépett nyitni, de aztán tehetetlenül figyelte, ahogyan Bannister bombázta be a második meccslabdát (21:25).

RÖPLABDA, NŐI EXTRALIGA, 11. FORDULÓ:
Szent Benedek RA–Vasas Óbuda 1:3 (25, –23, –23, –21)
Tapolca, 150
néző. V: Adler, Árpás.
SZBRA: Vacsi 6, Sztijepics 13, Kiss G. 13, Koprivica 17, Iosia 3, Szavovics 17. Csere: Fáth (liberó), Jimerson 2, Lekics, Bleicher 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
VASAS: Török 2, Kalicanin 2, Bannister 33, Bojko 8, Abdulazimova 10, Fábián. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Vezsenyi, Király-Tálas, Zernovic 7, Takács D. 2, Papp O. 5. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Ahogy azt vártuk, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, közönségszórakoztató volt a játék. Mindkét csapat nagyon sokat dolgozott azért, hogy megnyerje a meccset. Mindkét csapatnak voltak jó periódusai, de a szettek végén a Vasas jobb volt nálunk. Nem történt semmi tragédia, messze még a szezon vége, pénteken újra rangadó vár ránk, a Vasassal pedig folytatjuk majd a kupadöntőben. Köszönjük a tapolcai sportcsarnok munkatársainak és a szurkolóknak, hogy igazi hazai pályát teremtettek nekünk.
Jannisz Atanaszopulosz: – Egyik szettet sem kezdtük jól, talán túlizgulták a lányok a mérkőzést, de csapatom ma is bebizonyította, milyen tartás van benne! Egyetlen pillanatra, egyetlen állásnál sem adtuk fel a harcot, minden játszmát megnyerhettünk volna a hatalmas hátrányaink ellenére, hármat pedig sikerült is behúzni. Minden pályára lépő hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, bebizonyítottunk, milyen mentális erőnk van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik