MTI/B. L. 2020.10.10 20:42 Frissítve: 2020.10.11 12:55

Női röpi Extraliga: a Békéscsaba idegenben, az Újpest otthon nyert

A Békéscsaba három játszmában legyőzte vendégként az MTK-t a női röplabda Extraliga szombati játéknapjának első, zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésén.


Az Újpest vendéglátóként három játszmában kerekedett a DVTK fölé, a Kaposvár pedig otthon négy szettben múlta felül a Szent Benedek RA együttesét.

NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
MTK Budapest–Swietelsky-BRSE 0:3
(–22, –26, –13)
Budaörs, zárt kapuk mögött. V: Kiss Z., Soltész R.
MTK: Vezsenyi 9, Kilyénfalvi 5, Godó 11, Papp O. 9, Durst 1, Szerencsés-Miklai 11. Csere: Császár (liberó), Borsos, Lesi, Berkó, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.
BRSE: Kosekova 1, Bezsonova 17, Vander Weide 17, Drpa 9, Zólyomi 4, Pekárik 10. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Gratulálok a csapatomnak, hogy az első két szettben méltó ellenfelei tudtunk lenni az egyik bajnokesélyes együttesnek!
Tóth Gábor: – Alapjaiban határozta meg az első két szett képét, hogy nem tudtuk az általam elvárt lendülettel kezdeni. Ennek ellenére megvan a három pont, viszont egyáltalán nem lehetünk elégedettek, ennél sokkal többet várok el a folytatásban!

Újpesti TE–Diósgyőri VTK 3:0 (16, 11, 16)

Szilágyi utca, 200 néző. V: Ujházi, Varjasi.
UTE: Racskovszka 13, Bezsandolszka 4, Petőváry 8, Szabó L. 11, Carabali 10, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Villám Cs. 1, Manninger 1, Pécsi, Kis D. Vezetőedző: Horváth András.
DVTK: Mészáros Zs., Kovács E. 5, Kiss E. 5, Beddingfield 7, Kundrák 1, Szajkó 2. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Horton 3, Egri 1, Sitku 1. Vezetőedző: Toma Sándor.
Horváth András: – A nyitásainkat sikerült kellő agresszivitással kiviteleznünk. Ebből adódóan a védekezésünk is könnyebbé vált és sikerült ezekből a kontra labdáinkat megoldanunk. Örülünk az itthon tartott 3 pontnak.
Toma Sándor: – A múlt hetihez hasonlóan az elsődleges célunk az volt ma is, hogy egy jó alapjátékot tudjunk bemutatni. Sajnos az elején nagyon megnyitott minket az Újpest, amiből nem tudtunk felocsúdni, és végig rohantunk az eredmény után. Gratulálunk a hazaiaknak.

1. MCM-Diamant Kaposvár–Szent Benedek RA 3:1 (21, 13, –14, 17)

Kaposvár, 200 néző. V: Halász, Vári.
Kaposvár: Kalmár 4, Matics 12, Bodovics 4, Helics 12, Klisura 15,Djurics 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump 2, Szűcs K. 2, Szedmák 4, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
SZBRA: Baker 8, Valdez 9, Szerényi 7, White 15, N. Skoric 7, Araczki 3. Csere: Fáth, Baksa (liberó), Zen 2, Bleicher N. 2. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon elején nehezen áll össze a játékunk, sok munka vár még ránk. Érintéseinket és testbeszédeinket tekintve még nem tartunk ott, amire én számítok. Füred sokszor jól szervált, melynek sorozataiból nehezen tudtunk kimászni. Szeretném, hogy ha a játékosaim több felelősséget vállalnának ezekben a helyzetekben. Az eredmény a mérkőzés egész ideje alatt nem volt veszélyben. Ezen a meccsen más taktikával több játékost vittünk a pályára, mert úgy érzem ebben a szezonban nagy szükség lesz erre. Volt aki hozzá tudott adni a játékhoz, volt aki még nem, de még egyszer fontos kijelenteni, hogy türelmesnek kell lennünk és keményen kell dolgoznunk. Nagyon jól edz a csapat, nagyon nagy fegyelemmel edzenek a lányok, úgyhogy nekem is türelmesnek kell lennem. Köszönjük, hogy ennyien kint voltak a mérkőzésen, nagyon jó érzés volt szurkolók előtt szerepelni, bízom benne, hogy meccsről-meccsre egyre többen és többen kilátogatnak a mérkőzéseinkre.
Andrea Milodanovics: – Elégedett vagyok a lányokkal. Nem ijedtünk meg a rutinosabb Kaposvártól, nyertünk egy szettet, és az első játszmában is közel voltunk egy hasonló bravúrhoz. A Kaposvár három légiósa a mérkőzés után személyesen jött oda hozzám és gratulált nekem a csapathoz és a játékunkhoz. Azt gondolom, hogy ez is mutatja, hogy nem járunk rossz úton, pláne, ha azt nézzük, hogy három rutinos játékosunkat kellett a fiataloknak pótolni. A sérültjeinknek gyors felépülést szeretnék kívánni, a ma pályára lépett játékosoknak pedig gratulálok a teljesítményükhöz.

Vasas Óbuda–Fatum Nyíregyháza 1:3 (–24, –19, 23, –18)
Folyondár utca, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Adler.
VASAS: Török 10, Kalicsanyin 6, Gamma 18, Takács D. 3, Strunjak 6, Nogueras 3. Csere: Juhár (liberó), Märcz, Zernovic 9, Kiss G., Windisch, Ambrosio 3. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
FATUM: Ortiz 8, Najdics 3, Radosová 16, Lászlop 3, Lacombe 14, Vaszileva 15. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 1, G. Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Az első szettet nem szabadott volna elveszítenünk négypontos előnyről, talán fejben már a következőre gondoltunk, a dekoncentráltságunkat pedig kihasználta a Nyíregyháza. A másodikban ez benne maradt a fejekben, ráadásul Kingát is elveszítettük. A harmadikban végre úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, de a negyedik etap második fele egyáltalán nem a mi röplabdánk volt. Gratulálok a nyírségieknek.
Németh Szabolcs: – Azt kaptuk, amire számítottunk: egy jól összerakott csapat otthonába látogattunk. De az a csapategység, amiről már korábban is beszéltem, most is jól jellemzett minket, hiszen az első játszma végén gyakorlatilag vert helyzetből fordítottunk. Ettől viszont lendületet kaptunk, s bár a harmadik játszma végjátékát elszúrtuk, a negyedikben a Vasas taktikai változtatásaira is tudtunk választ adni.

Az állás: 1. UTE 6 pont/2 mérkőzés, 2. Fatum Nyíregyháza 6/2, 3. Swietelsky-BRSE 5/2, 4. 1. MCM-Diamant Kaposvár 3/2, 5. Szent Benedek RA 3/2, 6. Vasas Óbuda 1/2, 7. MTK Budapest 0/2, 8. DVTK 0/2

 

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.