Férfi röplabda Extraliga: a MAFC lett a bronzérmes

Vágólapra másolva!
2021.04.18. 21:49
A MAFC szerezte meg a bronzérmet a férfi röplabda Extraligában, miután vasárnap a helyosztó párharc mindent eldöntő ötödik összecsapásán nagy csatában legyőzte a vendég Kazincbarcikát – közölte az MTI.

A vendégek két szett után nagyon közel érezhették magukhoz az érmet, mivel 2:0-ra vezettek, a folytatásban azonban a MAFC vette át az irányítást és öt játszmában győzni tudott.

Az alsóházi küzdelmek során már a vasárnapi utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a következő szezonra vonatkozóan a Debrecen, a Dunaújváros, valamint a Kecskemét megőrizte tagságát az Extraligában, amelybe története során először feljutott a budapesti Kistext SE. Most a Kecskemét a Dág elleni sikerével a hat csapat 10 fordulós küzdelmének az élén végzett, így összességében az 5. helyen zárta a szezont.

A rájátszás mezőnyének hat csapata – az Extraliga 5-7., valamint az NB I 1-3. helyezettje – körmérkőzéses rendszerben döntötte el a helyezések sorsát. A legjobb négy a következő idényben az Extraligában szerepelhet, az 5-6. helyen végző csapatok a második vonalnak számító NB I-ben indulhatnak.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
A 3. HELYÉRT, 5. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME–Vegyész RC Kazincbarcika 3:2
(–18, –18, 22, 20, 13)
Folyondár Sportközpont, Budapest. V: Mezőffy, Szabó P.
MAFC:Dimitrov 5, Mihalev 17, Kovács S. 4, Csoma 21, Georgiev 17, Eke 9.Csere: Bene (liberó), Benkő 1, Bakóczy 1, Szabó Balázs 2. Vezetőedző:Nagy Péter.
Vegyész:Páez 7, Ciupa 15, Juhász 13, Árva 18, Mineiro 17, Mihalj 8.Csere:Dudás (liberó), Bibók, Péter M., Csizmadia.Vezetőedző:Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Az első két szettben idegesen, kapkodva játszottunk, habár nem éreztem, hogy ekkora lenne a különbség a csapatok között, de nem jött meg a fordulat. Aztán a harmadikban magunkra találtunk, és végül örülök, hogy miénk lett a bronzérem.
Toronyai Miklós: – Gratulálok a MAFC-nak a bronzéremhez. Több helyen buktuk el a bronzmecccset: gondolok itt az első meccsre, illetve a maira. Null-kettő után néhány játékos önbizalomhiányban szenved, ezt nem értem. Köszönöm a játékosaimnak az egész éves munkájukat. Rossz érzés, főleg kettő-nulláról kikapni.
A párharc végeredménye: 3–2 a MAFC javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik