KARÁDI ZOLTÁN
2023.06.10 18:05 Frissítve: 2023.06.10 19:18

Férfi röplabda El: újabb osztrák-verés és csoportgyőzelem

Remek teljesítményt nyújtva a magyar férfi röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte Ausztriát az Ezüst Európa-ligában, így az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül Nagy Péter csapata már megnyerte a csoportját és bejutott az elődöntőbe.

Fotó: Földi Imre

 

Már az első labdamenetben challenge-et kértek és nyertek a mieink, s ezt követően sem adták ki a vezetést a kezükből. Kellő agresszivitással és lendületesen játszva két-három ponttal is jobban álltak, 11:7-nél pedig következett az első osztrák időkérés. Meg is felezték a különbséget, 15:15-nél aztán egyenlítettek is, úgyhogy ekkor meg Nagy Péter szólította magához a fiait. Sikerült is megállítani a sógorokat, sőt, Horváth Kristóf pontjaival megint megléptünk, és egy újabb megnyert challenge után már visszaállt a hárompontos különbség. Jött az újabb időkérés, de már hiába: négy szettlabdához jutott válogatottunk, amiből aztán rögtön az elsőt értékesítette Bögöly Gábor egy blokkról kitolt labdával (25:20).

A második szett elején is fej fej mellett haladt a két csapat, de állandósuló magyar vezetéssel. 14:10-nél szakadtak először komolyabban el a mieink, jött is az időkérés. Fel is zárkóztak egy pontra, de az egyenlítés már nem sikerült. Sőt, két Kiss Máté-bravúr után Tomanóczy Bálint blokkjával megint háromra nőtt a különbség, s megint pihenőt kellett elrendelnie Radovan Gacicnak. 20:19 után Horváth Kristóf hűtötte le a vendégeket, ám 23:22-nél Nagy Péternek is el kellett használnia egy idejét. Az osztrákok nyitást rontottak, így jöhetett a magyar játszmalabda, de az elsőt sikerült hárítani, a másodikat viszont Bibók Balázs beütötte (25:23).

A harmadik játszmát viszont a vendégek kezdték jobban, s 2:5-nél időt is kért Nagy Péter, azonban sokáig úgy tűnt: hiába. A szett közepén ötpontos hátrányban is voltak a mieink, amikor beindult a szekér, és Bögöly két ászával sikerült egyenlíteni, majd 17:17 után Keen Cameron(!) bombájával már a vezetés is nálunk volt. Egy újabb megnyert challenge-nek köszönhetően pedig már kettővel is vezettünk, sőt Bögöly pontja után három meccslabdája lett a mieinknek. Az elsőt ugyan még hárították, de aztán Bibók blokkjával megnyerte a mérkőzést a magyar csapat (25:22) és ezzel az első helyen zárt a csoportjában is, függetlenül a grúzok elleni zárótalálkozó eredményétől.

RÖPLABDA

Ezüst Európa Liga, B-csoport, 3. forduló:
Magyarország–Ausztria 3:0 (20, 23, 22)
Érd, 1000 néző. V: Goitre (olasz), Bátkai-Katona (magyar).
Magyarország: Bögöly 10, Tomanóczy 5, Keen 2, Horváth K. 15, Ambrus 12, Bibók 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B. Szövetségi kapitány: ifj. Nagy Péter.
Ausztria: Ecker 7, S. Sablatnig 8, Thaller 1, Glatz 12, Hensel 5, Czerwinski 18. Csere: Kitzinger (liberó), Willimek, Krassnig. Szövetségi kapitány: Radovan Gacic.
MESTERMÉRLEG
Ifj. Nagy Péter:
– Ma sokkal olvashatóbb volt az osztrákok játéka. A harmadik játszmában nem volt elég agresszív a nyitásunk, és ekkor ők domináltak, de aztán egy ritmusváltással sikerült fordítani és innentől kezdve nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést.
A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont (3 mérkőzés, 9:2-es szettarány), 2. Ausztria 4 (3, 5:6), 3. Grúzia 0 (2, 0:6)

 

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.