Férfi röpi MK: kaposvári előny az elődöntőben a Barcika ellen

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 19:59
null
A Kaposvár magabiztos előnnyel várhatja a visszavágót (Fotó: Getty Images)
A Kaposvár szerzett előnyt a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, miután a szerdai első mérkőzésen 3:0-ra legyőzte odahaza a Kazincbarcikát.

 

A két együttes eltérő előjelekkel várhatta a nagy presztízsű kupaelődöntőt: a legutóbbi kiírásban ezüstérmes VRCK a bajnokságban a felsőházban szerepelhet és legutóbbi 11 tétmeccséből mindössze egyszer kapott ki. Ezzel szemben a tavaly bronzérmes Kaposvár csak az Extraliga alsóházában játszik, és bár ott eddig kettőből kétszer győzött, előtte sorozatban három bajnoki vereséget számlált.

A két együttes szezonbeli bajnoki mérkőzésein mindkétszer 3:0-ra nyert a hazai csapat, de a legutóbbi találkozójuk óta a somogyiak új cseh válogatott feladóval és a magyar válogatott átlóval, Baróti Árpáddal erősítettek, ráadásul nem a megszokott csarnokukban, a Kaposvár Arénában, hanem a jóval alacsonyabb belmagasságú Városi Sportcsarnokban fogadták a borsodiakat.

A találkozó az első szettben rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott: a Baróti vezette Kaposvár minden játékelemben riválisa fölé nőtt és könnyedén szerezte meg a vezetést. A második felvonásra feljavult a VRCK játéka, Toronyai Miklós együttese pedig sokáig vezetett. A hazaiak a játékrész derekán utolérték riválisukat és fordítottak, és mivel Baróti mellett a kubai Hermes Quevedo Hernández is jól teljesített, megduplázták előnyüket.

A harmadik játszma is szoros küzdelmet hozott, az elején sok hiba, később inkább a jó megoldások jellemezték mindkét együttes játékát. A szett derekán, 14:14 után Baróti, valamint a másik kubai idegenlégiós, Tomas Lescay pontjaival meglépett a Kaposvár, amely ezt követően már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és 75 perc alatt lezárta az összecsapást.

A párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik Kazincbarcikán. A másik ágon a címvédő Pénzügyőr az idegenben aratott 3:2-es sikerével várja a Kecskemét elleni szerdai visszavágót.

RÖPLABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Fino Kaposvár–GreenPlan-VRCK 3:0 (16, 23, 19)
Kaposvár, 250 néző. V: Halász E., Halász T.
KAPOSVÁR: Bartunek 4, QUEVEDO 14, Iván B. 7, BARÓTI 17, Bögöly 4, Lescay 6. Csere: BOZÓKI (liberó), Tóth K. 1. Edző: Szlobodan Prakljacsics
KAZINCBARCIKA: Reffatti 11, Tarabus 4, Páez 4, Blázsovics 7, Juhász P. 7, Szabó D. 8. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Moraes 1, Csoma 1, Warzywoda. Edző: Toronyai Miklós
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:2, 12:7, 18:10, 23:14. 2. játszma: 3:6, 10:10, 14:15, 22:17, 23:21. 3. játszma: 6:3, 8:9, 13:14, 19:16, 23:18
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Prakljacsics: – Megtettük az első lépést a kupadöntő felé. Koncentráltan és higgadtan játszottunk. A Kazincbarcika a második szettben meglepett minket agresszív nyitásaival, de egy-két extra teljesítmény segítségével sikerült ellenőrzésünk alatt tartanunk a mérkőzést.
Toronyai Miklós: – Nem tudtuk belakni a termet rendesen, sajnos régen játszottunk ilyen alacsony helyen, és ez rányomta a bélyegét a fogadásunkra és a támadásokra is. Attól, hogy a labdák a plafonba mennek, nem szabad ennyit idegeskedni, igaz, nyitásban sem voltunk jók.

KÉSŐBB
VISSZAVÁGÓ

20.00:Pénzügyőr SE–Kecskeméti RC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik