MTI
M. B.
2023.06.09 16:27 Frissítve: 2023.06.09 17:32

Férfi röpi Extraliga: nyolc meghatározó játékosától köszönt el a Kazincbarcika

Nyolc meghatározó játékosától elköszönt a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata, amely a jövőben a saját utánpótlására támaszkodik.

Komoly játékosmozgás vette kezdetét Kazincbarcikán (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)

A VRCK honlapján megjelentek szerint a távozók között akad, akinek a klub nem ajánlott új szerződést, van, aki külföldre igazol, és olyan is akad, akivel közös megegyezéssel történt szerződés-megszüntetés.
   
A csapat meghatározó játékosai közül a magyar válogatott Blázsovics Péter mellett Csoma Krisztián, a brazil Rodrigo Moraes és Willian Reffatti, a venezuelai-magyar kettős állampolgár Páez Carlos, valamint Szabó Dávid, a szlovák Ján Tarabus és a lengyel Maksymilian Warzywoda is távozik.
   
Juhász Péterrel és Budai Balázzsal folynak a tárgyalások a folytatásról, a következő szezonban pedig a borsodiak utánpótláskorú játékosaiból a felnőttek között számítanak meghatározó szereplőként Cziczlavicz Dávidra, Garan Bálintra, Miklósi-Sikes Zétényre, Fecske Szabolcsra, Csordás Lászlóra, Péter Mártonra, illetve a jelenleg a felnőttválogatottal készülő Kiss Mátéra és Péter Benedekre is.
   
A Vegyész az elmúlt három idényben a negyedik helyen zárta az Extraligát.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.