Női röplabda KeL: negyedik lett a Békéscsaba a négyes döntőben

Vágólapra másolva!
2024.03.03. 19:30
A békéscsabaiak kerete a négyes döntőben (Fotó: hunvolley.hu)
Az elmúlt kiírás győztese, a Swietelsky-Békéscsaba negyedikként zárt a női röplabda Közép-európai Liga maribori négyes döntőjében, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen négy játszmában alulmaradt a Branik Mariborral szemben.

 

Az összecsapás első három pontját a szakmai stáb döntése alapján több kulcsjátékosát nélkülöző békéscsabai alakulat szerezte, ezt követően viszont sorozatban 14 pontot a szlovén rivális szerzett, amely tetemes előnye birtokában kényelmesen nyerte az első játszmát. A folytatás szorosabban alakult, a végjátékig két pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni, 21:21 után azonban koncentráltabb volt a Maribor, ezzel egy nyert szettre került a bronzéremtől. Hogy ez ne a következő legyen, arról gondoskodott a Békéscsaba,  amely szépíteni tudott.

A negyedik játszma ismét a házigazda elképzelése szerint alakult, amely 11:9 után öt pontot szerzett sorozatban, innen pedig már nem volt visszaút a magyar csapat számára.

A fináléban a Calcit Kamnik diadalmaskodott, amely kétszer egyenlített az elődöntőben a Békéscsabát legyőző Mladost Zagreb ellen, majd a döntő játszmát megnyerte.

NŐI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
NÉGYES DÖNTŐ
A 3. HELYÉRT
Nova KBM Branik Maribor (szlovén)–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (14, 23, –20, 16)
DÖNTŐ
OK Calcit Kamnik (szlovén)–HAOK Mladost Zagreb (horvát) 3:2 (–19, 23, –20, 18, 8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik