Feladója szerint a Vasas Óbuda képes az újabb bravúrra a CEV-kupában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 15:48
Buket Gülübay (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Buket Gülübay, a csapat török feladója szerint a Vasas Óbuda képes arra, hogy a múlt heti, hazai vereség ellenére a visszavágón bravúrral kiharcolja a továbbjutást a Levallois Paris ellen a női röplabda CEV-kupa negyeddöntőjében.

A 24 éves irányító kedden, Párizsban az MTI-nek elmondta: tudják, hogy a múlt keddi találkozón az első szett után jelentősen visszaesett a játékuk színvonala, amit mindannyian „kisebb sokként éltek meg”.

„Olyan volt, mintha egy játszma után elfelejtettük volna, mik az erősségeink, ugyanakkor pont ezért vagyok biztos abban, hogy a visszavágón képesek leszünk a bravúrra, és ki tudjuk vívni az elődöntőbe kerülést” – utalt az érdi első meccsen elszenvedett 3:1-es vereségre a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos.

Buket Gülübay kiemelte, a BL-ben a Plovdiv ellen hasonló szituációban voltak, hiszen az első meccsen, ugyancsak Érden nem játszottak jól és kikaptak, a bulgáriai visszavágón azonban szettveszteség nélkül tudtak győzni.

„A múlt héthez képest sokat javított a hangulatunkon a Békéscsaba felett szombaton aratott háromjátszmás bajnoki siker. Azon dolgoztunk az elmúlt napokban, hogy meccsszituációban újra meg tudjuk mutatni a valós tudásunkat. Szerdán nem az egyéni teljesítményeken, hanem a csapatszellemen fog múlni a mérkőzés kimenetele” – tekintett előre a feladó, aki szerint emellett az első meccshez hasonlóan a nyitóteljesítményük is kulcsfontosságú lesz, mert ha jól szerválnak, akkor képesek lesznek megnehezíteni a fizikálisan erős francia együttes támadójátékát.

A Vasasnak, amely hétfő óta Párizsban készül az összecsapásra, 3:0-s vagy 3:1-es sikerre, majd az ebben az esetben következő aranyszett megnyerésére is szüksége van a Levallois Paris Saint Cloud ellen az elődöntőbe jutáshoz.

A találkozó szerdán 20 órakor kezdődik.

RÖPLABDA
Női CEV-kupa, negyeddöntő, visszavágó
szerda, 20.00: Levallois Paris Saint Cloud (francia)–Vasas Óbuda, Párizs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik