Röplabda: sorsoltak a férfi és a női Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2023.09.20. 15:02
null
Korán összecsap a MÁV Előre és a Kaposvár (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)
Egy ágra került, így már a negyeddöntőben találkozhat az előző bajnokság két döntőse, a Fino Kaposvár és a MÁV Előre-Foxconn a férfi röplabda Magyar Kupában. A nőknél a  címvédő Vasas Óbuda szerencsés sorsolást kapott.

A férfi Magyar Kupába mindössze 14 csapat nevezett, így a két, legutóbb finalista együttes, a kupacímvédő Pénzügyőr SE és a bajnok Fino Kaposvár csak a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelembe.

Közülük a somogyiak jártak sokkal rosszabbul, ugyanis az ő águkra került a legutóbbi bajnoki ezüstérmes, az előzetes erőviszonyok alapján a Kaposvár első számú kihívójának számító MÁV Előre-Foxconn. Dávid Zoltán tanítványainak a negyeddöntős szerepléshez a Veszprém RK-t kell legyőzniük.

A Pénzügyőr a nyolc között a másodosztályú Győrrel vagy az élvonalbeli TFSE-vel csap majd össze, s ha sikerrel veszi az akadályt, az elődöntőben várhatóan a DEAC-cal vagy a tavasszal negyedik Kazincbarcikával találkozik.

A legutóbb MK-bronzérmes Kecskeméti RC a MEAFC-Miskolc ellen kezd, továbbjutás esetén a nyolc között a MAFC és a Szeged párharcának továbbjutója vár rá.

A női Magyar Kupára 21 csapat nevezett, a legutóbbi négy elődöntős kiemelt volt, így ők a versenykiírás értelmében a mostani idényben csak a legjobb négy között találkozhatnak egymással.

A címvédő Vasas Óbuda legkorábban az elődöntőben mérkőzhet hozzá hasonlóan extraligás csapattal, ugyanis a nyolcad- és a negyeddöntőben is biztosan NB I-es riválist kap: előbbiben a BVSC-t vagy a Kispestet, utóbbiban az MTK-t vagy a Gödöllőt.

A tavasszal ezüstérmes Békéscsaba a nyolcaddöntőben a Közgáz (NB II) vagy a TFSE (NB I) otthonába látogat, ezt követően azonban egy extraligás párharc továbbjutója, a MÁV Előre vagy a Szent Benedek RA vár majd Tóth Gábor tanítványaira.

A legutóbb bronzérmes – így a csabaiak ágán szereplő – Nyíregyháza Budaörsre vagy Veszprémbe utazik először, míg a negyedik Kaposvár Szegeden vagy Tatabányán kezd, s ha eljut addig, akkor az elődöntőben a címvédő Vasas vár rá.

Mindkét sorozatra vonatkozik, hogy ahol a csapatok között osztálybeli különbség van, ott a továbbjutás egy, az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezett mérkőzésen dől el, minden egyéb esetben oda-vissza vágót rendeznek.

A Magyar Kupa fináléja a férfiaknál és a nőknél is jelenleg a március 9–10-i hétvégére van kiírva, de mivel ugyanakkor rendezik a női Közép-európai Liga négyes döntőjét is, a Békéscsaba elődöntőbe jutása esetén ez a dátum módosulni fog.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik