Női röpi Eb: simán kikaptak, búcsúznak a magyarok a kontinenstornától

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 18:31
null
Sima vereséget szenvedett Szlovénia ellen a magyar válogatott (Fotó: Facebook/Hunvolley)
Szlovéniától is kikapott a pont nélkül álló és a 16 közé jutásról lecsúszó magyar női röplabda-válogatott Gentben.

 

Az első három forduló után a szintén pont nélkül álló Szlovénia ellen folytatta szereplését az Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott Gentben. Az már a rajt előtt egyértelmű volt, hogy a roppant erős hatosba sorolt mieinknek az azonos erőt képviselő szlovénokkal szemben lesz a legnagyobb esélyük a győzelemre – a küzdelem aztán fájóan egyoldalúan alakult a rivális javára.

A magyar keretből kidőlt a feladó-átló Vezsenyi Adrienn, aki a hétfői edzésen ujjtörést szenvedett, míg a center Kump Alízt hasfalsérülés hátráltatja, így ő sem volt bevethető. A keddi ellenfelet aligha kellett bemutatni a magyar szövetségi kapitány Alessandro Chiappininek, az olasz tréner ugyanis 2017 és 2021 között (az azóta szintén átalakult és megfiatalított) a szlovén női válogatottat irányította. Most sem akárki vezeti a 2021-ben Eb-14. dél-nyugati szomszédunkat: a szintén olasz Marco Bonitta többek között kétszer nyert Bajnokok Ligáját és világbajnok volt hazája női nemzeti együttesével korábban.

A nyeretlenek csatájában a tét láthatóan a mieinket nyomasztotta jobban, Nacsa-Pekárik Eszterék nem tudták megismételni a bivalyerős lengyelekkel szemben mutatott felszabadult, lelkes, összeszedett, pontos, hatékony, akaratos és harcos játékot. A gyenge nyitásfogadás miatt nem voltak gördülékenyek a támadások, miközben a precízebb és erőteljesebb szlovénok a játék minden elemében felülmúlták a Chiappini-csapatot, amely újabb sima vereségével már biztosan nem juthat be a nyolcaddöntőbe. Nemzeti együttesünkben ezúttal is a 44 százalékos hatékonysággal 18 pontot (ebből egyet nyitásból, kettőt blokkból) szerző feladó-átló, Németh Anett volt a legeredményesebb.

A magyar válogatott szerda 20 órától a már biztos nyolcaddöntős, a legutóbbi két világbajnokságot megnyerő, háromszoros Eb-győztes Szerbia ellen zárja a kontinenstornát.

RÖPLABDA
Női Európa-bajnokság
A-csoport, Gent
Szlovénia–Magyarország 3:0 (19, 18, 16)
Gent, 913
néző. V: Simonovic (svájci), Ewald (német)
SZLOVÉNIA: Najdic 1, LORBER FIJOK 13, Planinsec 7, MLAKAR 11, PUCELJ 13, MILOSIC 15. Csere: Banko (liberó), Pogacar 1, Zatkovic 2. Szövetségi kapitány: Marco Bonitta
MAGYARORSZÁG: Lászlop, Boskó 1, Glemboczki 10, Nacsa-Pekárik 5, NÉMETH A. 18, Kiss G. 4. Csere: Tóth F., Kertész P. (liberók), Berkó, Petőváry 1, Török K., Pintér A. 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:1, 5:5, 9:8, 12:8, 16:13, 20:15, 22:18. 2. játszma: 4:1, 4:5, 6:7, 9:8, 12:12, 16:15, 19:15, 22:16. 3. játszma: 1:3, 5:3, 9:5, 16:8, 20:11
MESTERMÉRLEG
Alessandro Chiappini:
– Szomorú vagyok, mert bár jelentős nehézség nekünk fizikailag ilyen erős csapatok ellen játszani, a fő baj inkább az, hogy ha tét van, akkor megijedünk. A lengyelek ellen nem volt és jól játszottunk, most, amikor nyerni kellett volna, olyan volt, mintha a pályán sem lennénk. Technikailag, taktikailag és hozzáállásban sem hoztuk, amit tudunk, ezért elnézést kérek. Kezelni kell a rajtunk lévő nyomást, ehhez pedig sok ilyen meccsre van szükség.Meg kell tanulnunk bátornak lenni, és a szezon közben mindennap, mindenkinek keményen kell dolgoznia azért, hogy jobb, erősebb és képzettebb játékos legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik