Röplabda: nyolc hónap után lemondott az MRSZ elnöke

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 18:22
null
Kersch Ferenc távozik a magyar röplabda éléről (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Nyolc hónap után, május 31-i hatállyal – a küldöttgyűlés napjával – lemond a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) elnöki tisztségéről Kersch Ferenc, aki ügyvezető igazgatóként továbbra is marad az MRSZ vezetésében.

A hírt a magyar szövetség honlapján, szerdán jelentette be a sportvezető, akit tavaly szeptemberben öt évre választották meg az MRSZ elnökének. Kersch akkor a jelölést is csak azzal a feltétellel fogadta el, hogy ha találnak megfelelő személyt, akkor átadja neki a helyét.

Kersch Ferenc utódjául a kaposvári Bögöly Gyulát ajánlja, s javasolja, hogy a küldöttgyűlés májusban a megüresedett elnöki pozícióra erősítse meg az ő személyét.

Leköszönő nyilatkozatában az MRSZ elnöke arról is beszélt, hogy sportvezetői pályafutása komoly eredményeként tekint az elmúlt időszakra, amely során több projektet is sikeresen valósítottak meg és számos stratégiai program indult el, amelyek célja a sportág fejlesztése.

„Tavaly szeptemberében, amikor elfogadtam az MRSZ elnöki tisztségre vonatkozó felkérést, jelölést, már jeleztem, hogy az ötéves mandátumomat nem kívánom kitölteni, ha arra alkalmas személyt tudok utódomként javasolni, akkor a javára le fogok lemondani a tisztségemről” – fogalmazott a közleményben a leköszönő elnök.

Kersch Ferenc elmondta, továbbra is megtisztelőnek tekinti a felkérést és elnökké történő megválasztását, sportvezetői pályafutása „komoly eredményeként tekint erre a nyolc hónapra”.

„Ugyanakkor számos egyéb elfoglaltságom miatt nem tudom huzamosan felelősségteljesen ellátni együttesen az elnöki és az ügyvezető igazgatói pozíciót. Azt gondolom, hogy utóbbi feladatkör megtartásával jobban tudom szolgálni a röplabda sportágat, míg az elnöki tisztségre olyan személyt áll módomban javasolni, aki tovább tudja képviselni azt az irányt, amit szeptemberben megkezdtünk. Jó szívvel ajánlom utódomul Bögöly Gyulát, javaslom, hogy a küldöttgyűlés májusban a megüresedett elnöki pozícióra válassza meg őt” – tekintett előre Kersch Ferenc.

A Magyar Röplabda Szövetség közleményében kiemeli: tavaly szeptember óta több területen is jelentős eredményeket tud felmutatni: a felsorolás szerint ebben az időszakban jelent meg az MRSZ gondozásában az utánpótlás-nevelést segítő, annak minden területét átfogó szakanyag, létrejött a játékosok képzését és a válogatott sportolók fejlődését értékelő sportági felmérési protokoll.

Ezek mellett komoly előre lépésnek tekinthető a Szerbia és Olaszország sportági szövetségeivel való együttműködési megállapodás megkötése, az U17-es Európa-bajnokság és az U19-es világbajnokság részben hazai megrendezése, valamint az új stratégiai program elindítása a teremröplabda válogatottaknál és a strandröplabdában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik