Strandröplabda: szerdán gálát rendeznek Gödöllőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.20. 18:35
Július 22-én egy meghívásos, élőben, a televízióban közvetített strandröplabda-gálára az M4 Kupára kerül majd sor Gödöllőn, a Szent István Egyetem sporttelepén.
A 17 órakor kezdődő gálán két mérkőzést játszanak, mégpedig az eddig megrendezett két országos bajnoki forduló győztesei mérkőznek majd meg egymással, méghozzá nem kevés tétért, hiszen a győztes duó a férfiaknál és a nőknél is 50 ezer forintos pénzdíjban részesül.


A férfiaknál egyértelmű a helyzet, hiszen Keszthelyen Leiszt Máté és Takács Gergely, Kispesten pedig Meszlényi Tamás és Soós Izsák diadalmaskodott, így ez a két páros csap majd össze.

A nőknél Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka nyert Keszthelyen, Kispesten pedig Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina, utóbbiak azonban jelezték, hogy a gála időpontjában nem tartózkodnak Magyarországon, így nem is tudnak részt venni rajta. A versenykiírás szerint ilyenkor a két ob-forduló ezüstérmesei közül a ranglistán előkelőbb helyen szereplő duó lesz az ellenfél, de mivel Kispesten Józsa és Szabó lett második – ők pedig már résztvevők –, így egyértelművé vált, hogy a keszthelyi ezüstérmes, bajnoki címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter mérkőzik majd meg a pénzdíjért.

A színhely eredetileg a Margitsziget lett volna, ám ott végül technikai akadályok miatt nem lehet megrendezni a gálát. Beugróként Gödöllő vállalta a rendezést, ahol a helyi Szent István Egyetem strandröplabda-pályáján játsszák majd le a találkozókat. A hölgyek közül hárman amúgy éppen a Gödöllői RC strandröplabda szakosztályának játékosai, Szabó Dorka számára pedig duplán hazai pályán lesz majd a gála, hiszen ő a Pest megyei város lakója, s ott is kezdett el röplabdázni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik