Rio 2016: mégsem volt rablás? Itt-ott gyanús Lochte-ék vallomása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 23:32
null
A brazil rendőrök keresték Lochte-ékat (Fotó: AFP)<br />
Szerdán egy brazil bíró elrendelte, hogy két amerikai úszó, Ryan Lochte és James Fegien nem hagyhatja el a 2016-os olimpiát rendező országot. Útlevelük átadására kötelezték volna őket, de állítólag már visszatértek az Egyesült Államokba. Ők azok az úszok (és még másik kettő), akiket állítólag rendőrnek álcázott fegyveresek kiraboltak. A vallomásuk azonban közel sem bizonyított.

Brazíliában egyre többen kételkednek az amerikai úszók történetében, miszerint taxival tartottak hazafelé egy partiból, amikor magukat rendőrnek kiadó fegyveresek elvették a pénzüket, telefonjaikat, ékszerüket. Ryan Lochte, a négy amerikai úszó leghíresebb tagja ezt nyilvánosan is megerősítette.

A Daily Mail talált egy felvételt, amelyen a rablás reggelén az úszók visszaérkezése látható az olimpiai faluba. Ezen egyáltalán nem olyan a testbeszédük, mint akiket nem sokkal korábban kiraboltak, ráadásul úgy tűnik, mintha pénztárca is lenne náluk. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem mondtak igazat.

A brazil rendőrség is vizsgálja a videofelvételt. vagyis annak tartalmát. Emellett brazil lapok arról írnak, hogy a nyomozás ettől függetlenül sincs lezárva, mert egyelőre az úszók vallomásainak részletei sincsenek igazolva, és helyenként homályosak is.

Az úszók nem tudták megmondani, hogy milyen márkájú autóban utaztak, de a színét sem, a taxit nem is találják a rendőrök. A rablás és a távozásuk időpontjában sem voltak biztosak.

Vallomásukban állítólag azt mondták, hogy hajnali négykor távoztak a Francia házban tartott buli helyszínéről, de a kamerák felvételei szerint ez csak fél hatkor történt meg, majd egy órával később, 6.50-kor érkeztek vissza az olimpiai faluba.

Szerdán rendőrök keresték Ryan Lochte-t és egy másik úszót a faluban – az útlevelük miatt –, de nem találták őket.

Másik két amerikai úszót viszont igen, őket nem engedték elutazni Brazíliából.

Egy biztos, a rablás történetéről hallani fogunk még, hamarosan talán az is bizonyítást nyer, hogy mi történt valójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik