Rio 2016: Csernoviczki hősiesen kiállt, de kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 20:45
Csernoviczki Éva ipponnal kikapott a vigaszágon a cselgáncsozók női 48 kilogrammos súlycsoportjában, így a hetedik helyen végzett, a londoni bronz után ezúttal nem szerez érmet az olimpián.

Bár a legjobb nyolc között kikapott az argentin világbajnoktól, Paula Paretótól, és megsérült a bal lábában a combhajlító, Csernoviczki Éva kiállt a vigaszági mérkőzésére a mongol születésű kazah GalbadrahinOtgoncecegellen. Eddigi egyetlen meccsüket az Ázsia-bajnok nyerte.a legjobb nyolc között kikapott az argentin világbajnoktól, Paula Paretótól, és megsérült a bal lábában a combhajlító, Csernoviczki Éva kiállt a vigaszági mérkőzésére a mongol születésű kazah GalbadrahinOtgoncecegellen. Eddigi egyetlen meccsüket az Ázsia-bajnok nyerte.

A 29 éves magyar cselgáncsozó láthatóan óvatosan mozgott a combja miatt, míg ellenfele a gyors, pattogós dzsúdót erőltette. Az első percekben akciót egyikük sem tudott végig vinni, majd Csernoviczkinek volt egy ígéretes dobása, amit leszorítással próbált folytatni, de nem sikerült. Egy perccel a vége előtt a kazah versenyző kihasználta magyar ellenfele figyelmetlenségét, s egy ippont érő dobással eldöntötte a meccset.

„Nagyon régen sérültem meg versenyen, hihetetlen rosszkor jött, hogy pont most, az olimpián történt meg. Olimpiai bronzérmes vagyok, ez egy új lehetőség lett volna, de büszke vagyok, mert a magyar dzsúdósport történetében egyedülálló, hogy női cselgáncsozóként ez már a harmadik olimpiám volt. Messze van még Tokió, akkor már harmincnégy éves leszek, meglátjuk, lesz-e következő lehetőség” – mondta Csernoviczki az M4 Sportnak.

Csernoviczki Csaba, az olimpiai bronzérmes dzsúdós édesapja és edzõje úgy vélekedett, ha nincs a sérülés, lánya érmes lehetett volna. „Ez a sérülés rányomta a bélyegét a szereplésére, sokkal jobb
is lehetett volna. Jó formában volt, egy érem ment el a sérülés miatt, ki merem jelenteni. Elkövetett a végén egy taktikai hibát, de a fájdalom miatt ilyenkor megoszlik a figyelem” – fogalmazott Csernoviczki Csaba.

Hidas Péter orvos elmondta, hogy a tatabányai cselgáncsozónál a combhajlító izom részlegesen elszakadt. Hozzátette, operálni nem kell, de egy-két hónapos pihenőre van szükség.

A magyar dzsúdós 2008-ban, Pekingben szintén hetedik volt, míg a 2012-es londoni játékokon bronzérmet nyert, emellett vb-harmadik és kétszeres Európa-bajnok.

RIO 2016
CSELGÁNCS, NŐK, 48 KG
VIGASZÁG

Csernoviczki Éva–GalbadrahinOtgonceceg (Kazahsztán) 0:10
NEGYEDDÖNTŐ
Paula Pareto (Argentína)–Csernoviczki Éva 7:0
NYOLCADDÖNTŐ
Csernoviczki Éva–Marina Csernyak (Ukrajna) 3:0

RIO 2016
CSELGÁNCS, NŐK, 48 KG
VÉGEREDMÉNY

1. Paula Pareto (Argentína)
2. Dzsong Bo Kjong (Dél-Korea)
3. Kondo Ami (Japán)
3. Galbadrahin Otgonceceg (Kazahsztán)
5. Mönhbatin Uranceceg (Mongólia)
5. Dayaris Mestre Álvarez (Kuba)
...
7. Csernoviczki Éva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik