Rio 2016: Csernoviczki sérülten kikapott a negyeddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 17:33
null
Csernoviczki Éva az édesapja hátán hagyta el a küzdőteret (Fotó: Szabó Miklós)
Csernoviczki Éva sérült bal lábbal kikapott az argentin Paula Paretótól a riói olimpián a női cselgáncsozók 48 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében.


Csernoviczki Évának erőnyerőként csak a nyolcaddöntőben kellett először tatamira lépnie. Ott az ukrán Marina Csernyak várt rá, akivel könnyen elbánt. Egy jukóval került előnybe, majd az utolsó percben két újabb jukót ért el, így 3:0-ra nyert, ellenfele nem tudott akciót végrehajtani rajta.

A magyar cselgáncsozónak az elődöntőbe jutásért az argentin Paula Paretót kellene volna legyőznie. Korábbi négy egymás elleni mérkőzésükből mindketten kettőt nyertek meg.

A BEMELEGÍTÉSNÉL DŐL EL
„Egyelőre nem tudjuk, hogy húzódás vagy szakadás van Évi combhajlítójában. Mindenesetre úgy készül, hogy folytatja, ha a bemelegítésnél úgy érzi, hogy tudja vállalni, akkor felmegy a vigaszági meccsre” – értesült Csernoviczki Éva állapotáról a judoinfo.hu Nagy András szakágvezetőtől.

Az első percben csak tapogatózó küzdelem folyt, viszont megsérült Csernoviczki combhajlítója a bal lábán. Ez döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen a magyar sportoló közel sem volt százszázalékos állapotban ezután. Már kétszer megintették, amikor a nála kilenc hónappal idősebb argentin vazarit ért el ellene, és előnyét megőrizte a találkozó végéig.

Pareto jutott elődöntőbe, Csernoviczki a vigaszágon folytathatja a kazah Otgonceceg Galbadrah ellen, ha a lába erre alkalmas lesz. Veresége után orvosi vizsgálatra ment, annak az eredménye dönti el, hogy vállalhatja-e a további szereplést.

RIO 2016
CSELGÁNCS, NŐK, 48 KG
NYOLCADDÖNTŐ

Csernoviczki Éva–Marina Csernyak (Ukrajna) 3:0
NEGYEDDÖNTŐ
Paula Pareto (Argentína)–Csernoviczki Éva 7:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik