Rio 2016: bajba kerülhet két tornászlány, szelfijük az olimpia jelképe lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 09:37
Nem történt több annál, minthogy két lány közös képet készített a riói olimpián, fotójuk azonban máris az ötkarikás játékok jelképe lett. Hogy miért? Mert egy észak-koreai és egy dél-koreai tornász készítette.

A Dél-Korea színeit képviselő, 17 éves Li Un Dzsu és az Észak-Korea sikeréért versenyző, a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes, 27 esztendős Hong Un Dzsong a két ország közötti rendkívül feszült politikai helyzetre fittyet hányva, jókedvűen beszélgetett, majd közös képet is készített. Nem érdekelte őket, hogy hazájukban ennek sokan nem örülnek. Persze előfordulhat, hogy bajba kerülhetnek miatta, ez különösen Hong Un Dzsongra lehet igaz. Li Un Dzsu és az Észak-Korea sikeréért versenyző, a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes, 27 esztendős Hong Un Dzsong a két ország közötti rendkívül feszült politikai helyzetre fittyet hányva, jókedvűen beszélgetett, majd közös képet is készített. Nem érdekelte őket, hogy hazájukban ennek sokan nem örülnek. Persze előfordulhat, hogy bajba kerülhetnek miatta, ez különösen Hong Un Dzsongra lehet igaz.



 

Mert mi lehetne fontosabb a tisztességes versenyzésnél, a barátságnál, az egyetértésnél, az összetartásnál és a mosolynál az ötkarikás játékokon?

Ebből adott nekünk fontos leckét a két lány.

Ezért (is) szeretjük az olimpiát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik