Pokoli bukás után sértetlenül szállt ki az autóból Latvala és Anttila

Vágólapra másolva!
2009.04.06. 21:12
A finn Jari-Matti Latvala pokoli nagyot esett a hét végi portugál világbajnoki futam pénteki versenynapján, s a horrorisztikus manőver után kisebb zúzódásokkal szállt ki a Ford Focus WRC-ből. Latvalát egy domboldal dobta meg, autója átfordult a szalagkorláton és egymás után hússzor pördült meg, hogy aztán az úttól 150 méterre álljon meg, totálisan „összegyűrve”.

LATVALA POKOLI BUKÁSA

LATVALA POKOLI BUKÁSA


Hihetetlen, de Latvala és navigátora, Miikka Anttila zúzódásokkal, de nagyobb sérülés nélkül megúszta a portugáliai töréstesztet.

„Szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy olyan erős autót épített, amelyből egy ekkora esés után néhány zúzódással tudtunk kiszállni” – nyilatkozta Latvala a bukás után.

„Ha ez a baleset húsz évvel ezelőtt történik, talán egyikünk sem éli túl. Ez volt a legnagyobb bukás, amiben valaha részem volt, nem is fogtam fel mi történt, csak akkor, amikor már elkezdtünk pörögni” – fogalmazott a finn versenyző

„Rémálmaimban se jöjjön elő az eset, ilyenkor ugyanis csak annyit tehet az ember, hogy vár. Borzalmas zajjal járt, ahogyan lefelé bucskáztunk a domboldalon, az pedig félelmetes volt, hogy a bukóketrec egyre kisebb lett körülöttünk” – tette hozzá Latvala.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik