Serie A: világbajnok francia szélsővel erősített az Udinese – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 12:36
null
Florian Thauvin két év után tért vissza Európába (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) 20 mérkőzés után hetedik, Európa-konferencialiga-indulást érő helyen álló Udinese hivatalos honlapján számolt be róla, hogy 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a legutóbb a mexikói Tigrest erősítő francia válogatott szélsővel, Florian Thauvinnal.

A 30 éves labdarúgó a Grenoble és a Bastia után a Marseille-nél lett ismert játékos, az Olympique-nél két év alatt 69 mérkőzésen 13 gólig jutott. Thauvin 2015-ben a Newcastle Unitedhez igazolt, de a „szarkáknál” csak 13 mérkőzésen lépett pályára, ezért kölcsönbe vissza is tért a Marseille-hez, s 52 találkozón 17-szer volt eredményes, majd a francia élcsapat végleg visszavásárolta őt.

Thauvin ezt meg is hálálta, hiszen négy év alatt lejátszott 106 mérkőzésen 46 gól fűződik a nevéhez. A támadó ezután kissé meglepő módon távozott a csapattól 2021-ben és lett a mexikói Tigres labdarúgója, de két év után visszatért Európába, s 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá az Udinesével.

Florian Thauvin egyébként tagja volt a 2018-as oroszországi világbajnokságot megnyerő francia válogatottnak, de a 2022-es katari keretbe már nem hívta meg Didier Deschamps szövetségi kapitány.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik