nemzetisport.hu 2019.08.25 20:15 Frissítve: 2019.08.25 20:52

Serie A: vereséggel kezdett Udinében a szenvedő AC Milan

Először ült bajnoki mérkőzésén az AC Milan kispadján a nyár elején kinevezett új vezetőedző, Marco Giampaolo, ám ennél alighanem szebb – és eredményesebb – bemutatkozásról álmodott: csapata az Udinese otthonában gyakorlatilag kaput eltaláló lövés nélkül szenvedett 1–0-s vereséget az olasz élvonalbeli bajnokság 1. fordulójában.

 

Becao (elöl) győztes góllal debütált (Fotó: AFP)

Nem volt nyáron érkezett játékos a Milan kezdőjében, így tehát egy összeszokott brigád kezdte a mérkőzést Udinében, ám viszonylag hamar kiderült, valami nem stimmel a vendégek játékában. Előbb Fabio Borini szerzett majdnem öngólt – Ignacio Pussetto fejese után pattant a térdéről a kapu fölé a labda –, majd az Alessio Romagnoli által a kapu mellé sarkalt szöglet is jelezte, a hazaiak sokkal összeszedettebbek, pontosabbak az összjátékban, s veszélyesebbek a befejezések során is – igaz a gól az első játékrészben még nem jött össze nekik sem.

A történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, ebben azért nagy szerepe volt Fabrizio Pasqua játékvezetőnek, aki a félidő végén hosszas videózás után döntött úgy, hogy Samu Castillejo felkarját a hazai tizenhatoson kívül érte a labda, így nem adott büntetőt a hazaiaknak.

Jól jellemzi a mérkőzést, hogy az első játékrészben az Udinese három, a Milan két kapu felé tartó lövéssel jelentkezett, ám kaput egyik sem talált – a nagyobb helyzeteket azonban kétségtelenül a hazaiak alakították ki.

A fordulás után a két csapat közül az Udinese volt képes valamivel nagyobb sebességfokozatba kapcsolni, s egyre többször dolgoztatták meg a milánói kapuban álló Gianluigi Donnarummát, míg a vendégek támadásban továbbra sem mutattak javulást.

A 72. percben aztán egy szögletet követően a Serie A-ban ma bemutatkozó brazil védő, Rodrigo Becao fejesével megszerezte a vezetést az Udinese, s ezt követően is veszélyesebben futballozott: Kevin Lasagna kísérleténél nagyot kellett védeni Donnarummának, hogy csapata ne kerüljön kétgólos hátrányba.

A végén aztán még egy videózás borzolta a kedélyeket: Romagnoli fejese után a labda Samir felkarját érte az ötösön belül, ám a játékvezető hosszas videózás után úgy döntött, ez az eset sem ér büntetőt.

Ezzel tehát véget is ért a mérkőzés, amelyet a Milan kaput eltaláló lövés nélkül hozott le.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ
Udinese–Milan 1–0 (Rodrigo Becao 72.)

KÉSŐBB
20.45:
Roma–Genoa (Tv: Digi Sport1)
20.45: Cagliari–Brescia
20.45: Sampdoria–Lazio (Tv: Digi Sport3)
20.45: SPAL–Atalanta
20.45: Torino–Sassuolo
20.45: Hellas Verona–Bologna

2021.01.20 00:36:46

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FC Internazionale Milano helyett Inter Milano lehet a hívószó, és minden módosítás célja a várossal való szorosabb kapcsolat érzékeltetése, a tisztább és modernebb kivitelezés, a globális identitás hangsúlyozása.

2021.01.18 18:57:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK A hármas csere lesz a Genoával; A. Gómez, F. Llorente, Giroud, Pelle, Mata vagy „Qua” érkezik még?

2021.01.17 20:24:49

Olasz labdarúgás K. T. I.

A 238. Derby d'Italia a milánói alakulat magabiztos sikerét hozta a torinói riválissal szemben.

2021.01.15 11:10:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Immobile és a duplázó Luis Alberto vezérletével győzött az összeszedettebb Lazio a sokat hibázó Roma ellen.

2021.01.10 11:42:51

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban hatodik alkalommal is döntetlent játszottak egymással, most az Internek volt több helyzete.