Serie A: radikális változások - íme, a Milan-legenda tervei

Vágólapra másolva!
2014.07.24. 19:09
A Milanban majd' 300 mérkőzésen pályára lépő, 2005-ben a Barcelonából visszavonuló Demetrio Albertini elmondása szerint radikális változásokat vezet be, ha megválasztják az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnökének.

A 79-szeres válogatott olasz régóta pályázik az olasz szövetség elnöki pozíciójára, és ahogy azt a La Gazzetta dello Sportnak elmondta legutóbbi interjújában, ha megválasztják, jelentős változások jönnek.

A Milan-legenda tervei szerint a bajnokság élvonala húszról tizennyolc csapatosra szűkülne, kizárólag a másod- és a harmadosztályban maradhatna a már megszokott 20 együttes.

A keretek is változnának, már csak 25 játékost lehetne nevezni csapatonként a Serie A-ba, ráadásul ebből minimum 10 labdarúgónak saját nevelésűnek kellene lennie.

A hazafias tervek ellenére Albertini nem zárná ki teljesen a külföldről érkező labdarúgókat sem Olaszországból, a légiósok számát azonban drasztikusan lecsökkentené, hogy csak a legjobbak legjobbjai maradhassanak a ligában.

A legtöbb pénzt a korábbi középpályás az utánpótlásba ölné, véleménye szerint legalább olyan minőségű akadémiákra van szükség, mint a Barcelonánál, így végre előkerülhet a fiatalok közül „az olaszok Messije".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik