Serie A: hullanak a fejek – Di Francesco után a Cagliari edzője is távozik

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 11:42
null
Eusebio Di Francesco távozik a Verona kispadjáról (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli Hellas Verona a hivatalos honlapján bejelentette, menesztette Eusebio Di Francesco vezetőedzőt.

 

A veronai gárda a Serie A első három fordulójában egyaránt kikapott: odahaza a Sassuolótól 3–2-re és az Internazionalétól 3–1-re, míg hétfőn a Bologna vendégeként 1–0-ra.

Az 52. életévét nemrég betöltő olasz szakember a nyáron vette át a Verona irányítását. Di Francesco 2020 augusztusa és 2021 februárja között a Cagliari vezetőedzője volt, korábban dolgozott a Sampdoriánál, az AS Románál és a Sassuolónál is.

Az Opta statisztikája szerint Di Francesco a legutóbbi 19 Serie A-s meccséből egyet sem nyert meg. Csapatai ötször ikszeltek és 14-szer kikaptak.

FRISSÍTÉS: Utódja Veronában a horvát Igor Tudor lett, aki az előző idényben Andrea Pirlo munkáját segítette a Juventusnál. A játékosként világbajnoki bronzérmes védő edzőként már a Hajduk Split, a PAOK Szaloniki, a Karabükspor, a Galatasaray és az Udinese együttesét is irányította, illetve hazája válogatottjának másodedzőjeként is tevékenykedett. Új szerződése az idény végéig szól.
Ez az első edzőváltást a Serie A-ban a bajnokság kezdete óta.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a Hellas Verona bejelentése után a Serie A idei kiírásában három meccs alatt mindössze egyetlen pontot begyűjtő Cagliari (2–2-es döntetlen a Spezziával, 4–1-es vereség a Milantól, legutóbb pedig hazai pályán 3–2-re kikapott a Genovától) is hivatalos oldalán jelentette be, hogy meneszti vezetőedzőjét, Leonardo Semplicit és stábját.

Az 54 éves olasz szakembert idén februárban nevezték ki a „piros-kékek” kispadjára, amellyel 37 ponttal a 16. helyen végzett az olasz bajnokság 2020–2021-es kiírásában – a 18. helyen kieső Benevento 33 ponttal zárta az elmúlt idényt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik