Serie A: Lautaro Martínez duplájával győzött az Inter

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 22:44
null
Lautaro Martínez kétszer is betalált a Monzának (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) első fordulójában a Fiorentina könnyed, 4–1-es sikerrel rajtolt a Genoa vendégeként, míg az Internazionale hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Monzát.

 

GENOA–FIORENTINA

Már az első percektől kezdve lehengerlően játszott a vendég Fiorentina. Cristiano Biraghi az ötödik percben a tizenhatoson belül tisztára cselezte magát, és kilőtte a rövid felsőt (VIDEÓ ITT). Nem sokkal később Giacomo Bonaventura a kapufáról kipattanó labdát passzolta közelről a kapuba, megduplázva a firenzeiek előnyét. (VIDEÓ ITT)

Még a félidő vége előtt Biraghi szöglete után Nicolás González fejese után már hárommal vezetett a Fiorentina, gyakorlatilag el is döntve a találkozót. (VIDEÓ ITT)

A második félidőben a vendégek visszavettek a tempóból, Rolando Mandragora így is megszerezte a firenzeiek negyedik gólját, de Davide Biraschi révén megszületett az idény első Genoa-találata. Összességében a Fiorentina győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, és 4–1-re nyert.

INTERNAZIONALE–MONZA

Az Internazionale is jól kezdett a Monza ellen. A nyolcadik percben az ellenfél térfelén szerzett labdát a milánói együttes, a kontratámadás végén pedig Lautaro Martínez talált a kapuba. (VIDEÓ ITT)

A kék-feketék végig irányították a mérkőzést, de kevés igazán veszélyes helyzetet dolgoztak ki. A második félidőben Marko Arnautovic iramodott meg a bal szélen, középre tett labdája elment két csapattársa előtt, azonban Lautaro Martínez érkezett harmadiknak, és közelről a kapuba kotorta a labdát – 2–0.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ
Genoa–Fiorentina 1–4
(Biraschi 58., ill. Biraghi 5., Bonaventura 11., Nicolás González 40., Mandragora 56.)
Internazionale–Monza 2–0 (Lautaro Martínez 8., 76.)
Empoli–Verona 0–1 (Bonazzoli 75.)
Frosinone–Napoli 1–3 (Harrui 7. – 11-esből, ill. Politano 24., Osimhen 42., 79.)

VASÁRNAP
18.30:
Roma–Salernitana (Tv:Sport1)
18.30:Sassuolo–Atalanta
20.45:Lecce–Lazio (Tv:Sport2)
20.45:Udinese–Juventus (Tv:Sport1)

HÉTFŐ
18.30:
Torino–Cagliari (Tv:Sport1)
20.45: Bologna–Milan (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik